joi, 31 martie 2011

Spanac gratinat

E prima oara cand fac acest fel,dar a iesit gozav si sigur,noua ne-a placut foarte mult.Merita incercat.

INGREDIENTE :
-0,6 kg spanac(eu am folosit spanac congelat)
-4 catei de usturoi
-2 cepe tocate
-250 g telemea rasa
-nucsoara
-sare,piper
-2 cutii de rosii decojite ,cubulete
-busuioc (de preferinta verde)
-cascaval
-120 g sunca sau bacon

MOD DE PREPARARE :

-caliti ceapa si 2 catei de usturoi in putin unt,adaugati spanacul si branza telemea si gatiti 2 minute,amestecand continuu.Inchideti focul si asezonati cu piper si nucsoara.




-amestecati rosiile cu piper,2 catei de usturoi si frunze de busuic tocate,dati un clocot.
-taiati sunca felii subtiri si rumenitio intr-o tigaie antiaderenta,fara nici un adaos de ulei.
-intr-un vas termorezistent,uns cu unt,asezati spanacul,apoi rosiile,sunca si la sfarsit acoperiti cu cascaval ras,sau felii,in asa fel incat sa acoperiti toata compozitia.dati la cuptorul incalzit la foc mediu spre mare,ca la orice gratin.
-cand cascavalul s-a rumenit si s-a topit,e gata.E drept ca la mine s-a rumenit cam tare.

-Puteti servi cu smantana deasupra sau fara .Pofta buna!

24 de comentarii:

  1. Trebuie sa fie foarte bun si-i specific primaverii,Am sa-l incerc si eu caci sint un mare fan de ...spanac!!!
    Pupicei si o seara placuta!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Que rico gartin de espinacas,plato muy saludable,se ve muy lindo el dorado del gratin,una verdadera delicia,cariños y abrazos.

    RăspundețiȘtergere
  3. eu sunt intr-o fervoare spanaciana, de trei zile asta mananc in principal. azi cred ca il fac pe asta de la tine :))

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi place mult spanacul.Iar al tau arata foarte bine! O zi buna!

    RăspundețiȘtergere
  5. fetelor nu pot sa spun decat ca noua ne-a placut si cred ca merita incercat.cu frunze verzi de busuioc e mai bun decat cu frunze uscate.

    RăspundețiȘtergere
  6. buna ziua
    felicitari pentru blog si minunatele retete.
    daca sunteti interesata de un schimb de linkuri pt blogroll..vizitati-ma pe blugl meu http://alice-albinutza.blogspot.com.
    eu v-am luat deja la mine...
    o zi frumoasa

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte fain arata,,,,yamiiii!!!
    Pupp si weekend frumos!!

    RăspundețiȘtergere
  8. multumesc alice pentru vizita,vin si eu acum in vizita

    RăspundețiȘtergere
  9. MUltumesc pentru aprecieri, pansy...abia astept sa vad ce retete minunate mai gatesti...

    RăspundețiȘtergere
  10. Aşa-mi place mie, bine rumenit :P

    RăspundețiȘtergere
  11. j'adore c'est excellent
    bonne soirée

    RăspundețiȘtergere
  12. C'est très bon.
    A très bientôt.

    RăspundețiȘtergere
  13. Pansy, in afara faptului ca arata genial, e numai bun pentru primavara! Te pup Margot!

    RăspundețiȘtergere
  14. Gand la gand cu bucurie.Aveam de gand sa prepar spanacsi ma gandeam in ce combinatie.Arata super bine.

    RăspundețiȘtergere
  15. haplea draga,credca o sa-ti placa.

    RăspundețiȘtergere
  16. l-ai gratinat exact pe placul meu :-))))arata bine de tot is pe drum deja ma autoinvit,hahaha

    RăspundețiȘtergere
  17. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  18. Margot te pup si io !arata dupa cum e !ar fi trebuit sa-mi fotografiz primulele din curte !

    RăspundețiȘtergere
  19. doinitza,tare mi-ar place sa ne cunoastem si fara bucatareala!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...