miercuri, 11 mai 2011

Ciorba de miel

INGREDIENTE :
ptr aprox 6 l ciorba 
-cap de miel,gat,restul oaselor ce cad de la transarea mielului
-3 morcovi mari rasi
-1 pastranac ras
-1 radacina de patrunjel rasa
-1 radacina de telina mica,rasa
-1 legatura de stevie,taiata fasii
-1 ceapa tocata
-2 catei de usturoi
-cozile de ceapa verde si usturoi verde tocate,cam de la 3-4 legaturi
- bors dupa gust,sau alt agent de acrire :lamaie,otet
-1/2 legatura de tarhon verde sau 2 Lg (linguri) de tarhon uscat
-1 legatura leustean
-1 legatura patrunjel
-menta verde tocata,in momentul servirii
-aprox 300 ml smantana
-sare ,piper,ardei iute

MOD DE PREPARARE:
 -capul lui Vasilica,curatat de tot ce trebuie :taiat nasul,curata fosele nazale si gura,,taiat urechile si curatate,scos ochii si curatat.Pare cam sinistru,dar asta se intampla o data pe an.
-toata carnea se pune in apa rece la fiert,cam o ora cred,am uitat sa ma uit la ceas,dar carnea trebuie sa se desprinda de pe os.
-dupa ce a iert,scoatem carnea si o dezosam,creierul avem grija sa-l adaugam la sfarsit,dupa ce am inchis focul,ca sa nu se sfarame.
-adaugam legumele maruntie,mai putin stevia si restul verdeturilor.Dupa aproximativ 15 minute,cand legumele sunt aproape fierte,adaugam borsul sau zeama de lamaie sau otetul,depinde  de solutia aleasa pentru acrit,smantana si carnea dezosata de miel.Gustam tot timpul ca sa fie bine potrivita de acru,sare ,iuteala.Mai dam cateva clocote sa se omogenizeze smantana in ciorba,apoi stingem focul si adaugam stevia,cozile de ceapa si usturoi verde,tarhonul,leusteanul si patrunjelul.
In bolul in care am servit ciorba,am mai adaugat frunze de menta verde tocata.Merge grozav cu mielul.Indrazniti sa incercati si sunt convinsa ca nu o sa va para rau.

3 comentarii:

  1. buuuuna,vreau si eu-trebue sa-mi fac,mi-ai facut pofta

    RăspundețiȘtergere
  2. Woooww...imi place la nebunie!!! Saptamana trecuta am fost la tatal meu si i-am facut ciorba de miel. Deci...pofta mi-am facut-o dar tot as mai manca si de la tine...
    O zi placuta!

    RăspundețiȘtergere
  3. si mie imi place,asa cu stevie si daca aveam macris as fi pus si macris.ar fi iesit o simfonie de arome primavaratice

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...