miercuri, 4 mai 2011

Friptura de miel

 O friptura simpla,dar foarte gustoasa.De multe ori retetele simple,ies mult mai bune ,poate pentru ca ramane gustul carnii cu doar cateva accente din condimente.

INGREDIENTE :
-pulpa de miel,berbecut sau oaie
-50 ml sos soia
-sare,piper,
-1 lg boia iute (daca va place iute) sau boia dulce
-2 Lg coriandru macinat
-1 Lg menta verde tocata sau menta uscata
-2 Lg praf de usturoi
-500 ml supa de pui
-1 ceasca vin alb (eu am pus dulce,muscat otonel si asta i-a dat sosului o savoare deosebita )
-ulei

MOD DE PREPARARE :
-se spala carnea,apoi se pune intr-o tava unsa cu ulei,iar carnea se stropeste cu sos soia si ulei,dupa care se presara cu praful de usturoi,boia,coriandru macinat menta si la sfarsit se pipereaza.se maseaza bine carnea la fiecare adaugare de condiment.
-se lasa sa se odihneasca macar o ora la rece,in tava acoperita cu o folie de plastic
-apoi se scoate se pune supa fierbinte de pui, ceasca de vin si baga in cuptorul incins la 225*C.Dupa 15 minute se face focul mic si se frige pana se rumeneste frumos deasupra.In total cam 35-40 de minute.Fie controlam temperatura carnii,daca avem termometru(55-60*C pentru friptura rozalie ),fie intepam carnea si daca iese un suc limpede,e gata si o scoatem din cuptor.Daca nu e gata, dar s-a rumenit,o putem acoperi cu folie de aluminiu,pentru a nu se arde.


 -mancati cu garnitura si/sau salata dorita
-eu am facut cartofi la gril cu ceapa verde si marar si o salata verde primavaratica

16 comentarii:

  1. Que exquisito asado bien aliñado y que ricos ingredientes,Pansy eres experta en asados se ve en el dorado, me encantaría probar,cariños y abrazos.

    RăspundețiȘtergere
  2. Pansy that lamb sounds delicious!!!
    I like it so much, and the potatoes are great!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. ARATA BINE FRIPTURICA! ( IMI FACE CU OCHIUL, MAI ALES CA ANUL ASTA NU AM AVUT ASA CEVA IN MENIU SI M-AM REZUMAT DOAR LA O PASTRAMA!!!)

    RăspundețiȘtergere
  4. da,e foarte delicios,alaturi de cartofi grill...o zi buna

    RăspundețiȘtergere
  5. Abia am mancat la pasti si mi-ai facut iar pofta!!!Si la cum arata iti vine sa-l mananci ...si cu ochiii!!!!
    Te pup si pe curand!!!

    RăspundețiȘtergere
  6. m-a luat cu ameteala direct cand am vazut bunatatea din tava de la tine :))

    RăspundețiȘtergere
  7. Sunt de acord cu ceea ce spui in introducere.
    Tare buna aceasta fripturica.

    RăspundețiȘtergere
  8. Draga Pansy te-as ruga sa modifici linkul din lista cu www.haisagatim.ro iar denumirea Hai sa gatim cu Amalia. Mi-am permis sa te rog deoarece si eu te am in lista de bloguri . Multumesc mult!

    RăspundețiȘtergere
  9. Pansy eu nu mananc din carnea de miel,dar cat de bine arata si ce pregatire i-ai facut,pe bune ca m-as incumeta :-)))pupicei,am mai mancat eu si picioruse de broasca si n-am stiut,nu te rade,mai bine sa nu afli niciodata

    RăspundețiȘtergere
  10. Intr-adevar friptura asta a iesit tare buna !va multumesc pentru complimente !

    RăspundețiȘtergere
  11. Rosita,Annie,,you are wonderful persons ! Thx!

    RăspundețiȘtergere
  12. Zazuza, stai sa vezi reteta urmatoare !

    RăspundețiȘtergere
  13. Medi,imi pare bine ca esti de acord cu mine.Am incercat destle retete cu o multime de condimente,de in final nici nu stiai daca manaci porc,vaca sau pui.

    RăspundețiȘtergere
  14. Amalia,am rezolvat cererea ta,ca sa zic asa.

    RăspundețiȘtergere
  15. Doinitza,tare mai esti simpatica ! mie imi plac puii de balta.pe vremuri cand putine lucruri gaseai si in pescarii,puii de balta se gaseau la discretie si nu erau prea scumpi.imi aduc aminte ca parca erau 80 de lei/kg.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...