-5 cartofi mari
-1 legatura de marar
-6 catei de usturoi
-2 cepe rosii
-500 g spanac
-2 cutii rosii decojite maruntite
-1 Lg busuioc
-150 g telemea
-aprox 200 g mozzarella
-150 g bacon
-un ardei iute sau fulgi de ardei iute (optional)
-sare,piper
MOD DE PREPARARE :
-ceapa se taie solzisori si se caleste
-baconul se prajeste si el intr-o tigaie antiaderenta.Daca e nevoie adaugati putin ulei la prajire.
-spanacul se opareste apoi se pregateste ca un piure : cu o lingura de faina si stins cu lapte cald ,cate putin,pana se incheaga sosul,apoi adaugam telemeaua rasa si 3 catei de usturoi zdrobiti.
-din rosiile decojite facem un sos cu busuioc,sare,piper si 2 catei de usturoi zdrobiti.daca vrem putem adauga si un ardei iute sau fulgi de ardei iute.
-intr-un vas ce merge la cuptor,uns cu unt,asezam straturi : cartofii,ceapa,baconul,jumatate din cantitatea de mozzarella taiata cubulete,jumatate din cantitatea de sos de rosii ,spanac,apoi restul de rosii si de mozzarella
-se da la cuptor la foc mediu, aproximativ 20 de minute.
-se poate servi ca atare sau cu smantana.
es un plato muy exquisito lleno de sabores y color me encanta,es un plato que está muy presente ,lo preparo muy seguido,cariños ay abrazos.y
RăspundețiȘtergereThanks annemineli !
RăspundețiȘtergereGracias Rosita !abrazos!
RăspundețiȘtergere