luni, 26 septembrie 2011

Pastrav umplut cu ardei copti


Ideea pastravilor astia,a pornit de la niste pastravi mancati in Bulgaria,asta vara,doar ca ei ii facusera in folie la gratar si umplutura era putin altfel.Eu i-am facut in tigaia zepter,dar pot fi la fel de bine facuti inveliti in folie pe un gratar la aragaz.Simplu si extrem de aromati.

INGREDIENTE :
-eu am facut 3 pastravi,cumparati gata eviscerati
-2 ardei copti
-3 catei de usturoi
-sare,piper cu lamaie  sau fara si lamaia separat
-un condiment iute ce va place,eu am folosit condiment creol,dar asta nu se gaseste in romania
-o legatura de marar tocata
-ulei

MOD DE PREPARARE :
-curatati pestii,daca e cazul,eu i-am cumparat gata eviscerati
-ungeti-i cu ulei si pe dinafara si pe dinauntru

-presarati la interior condimentul iute,piperul cu lamaie (daca nu aveti, doar piperul si puneti bucatele de lamaie)


-asezati feliile de ardei copt,caperele si mararul.Puteti adauga ciuperci,rosii,ceapa
-am incins 3 minute tigaia zepter,am pus pestii si am stors zeama de la o lamaie mare  (daca nu va place prea acru puteti adauga 50 ml apa) si am presarat cu capere.Am fript cate 4 minute pe fiecare parte,cu capul pus.Daca nu aveti tigaie zepter,puteti inveli pestii in folie si-i puneti pe gratar sau la cuptor,cu acelasi succes,probabil in jur de 20 de minute.In acest din urma caz,verificati intepand pestele cu furculita, daca este facut,carnea nu trebuie sa opuna rezistenta.



-serviti pestele cu cartofi natur,sau alta garnitura de legume ce vi se pare potrivita.Noi i-am mancat cu salata de ardei copti,pentru ca ne place tare mult.Pe principiul " cui pe cui se scoate !"

12 comentarii:

  1. Peste si ardei copt.... yammmyyy.. ambele ma dau gata... dar impreuna...
    mmmm delicios...

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce bunatate!!!Pestele e preferatul meu! Nu refuz o codita!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu sunt eu fan peste dar pastravii tai arata intr-un fel aparte...sunt sigura ca au fost deliciosi !
    Te tzuc !

    RăspundețiȘtergere
  4. ah, peste daca e, eu sunt mai multumita decat o pisica :))

    RăspundețiȘtergere
  5. o cumbinatie inedita dar sigur delicioasa.pupicei

    RăspundețiȘtergere
  6. Suna si arata foarte apetisant....trebuie sa fie foarte gustos si neaparat cu cartofi natur!!!
    Te-am pupat si-ti urez o saptamana minunata!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. nici nu stiu care-mi place mai mult , pestele sau ardeiul copt , ador combinatia aleasa de tine !!!!!!!!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Am simtit miros de peste si am sosit.Delicios.
    O seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  9. fetelor amatoare de peste si de ardei copti,nu trebuie sa ratati reteta.puteti adauga si ciuperci si ceapa,asa era oraginalul bulgaresc.eu am preferat caperele si ardeiul,ca ciuperci n-am avut.

    RăspundețiȘtergere
  10. Sidy,stiu ca ardelenii nu se omoara cu pestele,da.pastravul chiar si mamei ii place.si morunul.astia sunt singurii pesti pe care ii manaca,baimareanca fiind.

    RăspundețiȘtergere
  11. medi,eu nu ma gandesc decat la pestii tai.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...