vineri, 16 septembrie 2011

Fajita cu pui

De cand am descoperit aceste feluri de mancare mexicane si mai ales de cand am gasit tortilla si la noi in unele magazine,si pentru ca aveam o multime de condimente specifice, primite de la prietena mea Sorina,le fac destul de des,mai ales ca lui Tudor ii plac.Dinu le mananca fara "clatita",doar umplutura ,pe post de tocanita,pentru ca e iute (dar nu excesiv) si aromata.Si pentru ca stiu ca la noi nu se gasesc condimentele astea,am postat o reteta pentru amestecul de condimente necesar.

INGREDIENTE :
-2 piepti de pui fara piele si os
-3 cepe taiate solzisori
-2 ardei rosii taiati fasii
-2 catei de usturoi
-1 ardei iute (optional)
-2 Lg (linguri) condiment ptr fajita
-1/2 ceasca apa
-2 Lg sos soia
-sare ,piper
-ulei

se serveste cu salsa de rosii si cascaval ras.

MOD DE PREPARARE :


-iata tortilele cumparate de la kaufland (raionul de paine).Puteti folosi in lipsa lipie arabeasca sau chiar clatite.

-pieptul de pui se taie fasiute si se rumeste in putin ulei

-se adauga ceapa taiata solzisori,ardeii fasii,cateii de usturoi tocati si ardeiul iute (asta optional) si se calesc impreuna

-mixul de condimente se amesteca cu apa si sosul de soia si se toarna in tigaie,se amesteca si cand sosul s-a legat, se gusta de sare si gata.


-se incalzeste cateva clipe tortilla intr-o tigaie incalzita se umple cu amestecul de carne si se pune deasupra salata verde,salsa de rosii,guacamole sau ce va place si se rade cascaval,dupa care se infasoara ca o shaorma.Noi am mancat-o cu mare pofta cu salsa de rosii si cascaval ras.

19 comentarii:

  1. De retinut reteta sa o fac pt sotz... Aoileu, dar eu de unde iau ingredientele specifice?

    RăspundețiȘtergere
  2. draga felis,reteta de condimente eu zic ca nu e grea:in loc de atatea feluri de ardei folseste boia iute,dar chimionul e esential.mai nou,vad ca la magazinele naturiste,gen plafar,muli au si condimente si acolo nu se poate sa nu gasesti.s-ar putea ca vanzatoarele sa-l stie drept chimion turcesc sau arabesc.

    RăspundețiȘtergere
  3. Sigur e un deliciu cu atatea arome!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  4. delicios! sunt indragostita de mancarea mexicana.. la mine cu mai multa picanterie te rog!

    RăspundețiȘtergere
  5. mie personal imi place mancarea mexicana.am o problema cu tortilla pe care pakistanezii tot lipii le numesc deci le prepara ca pe lipiile obisnuite :((.pupicei

    RăspundețiȘtergere
  6. j'en ai l'eau à la bouche! ils sont parfaits
    bonne journée

    RăspundețiȘtergere
  7. Arata asa de fain si atat de mult o laudati, incat m-ati convins sa fac si eu !
    Merg sa-mi cumpar tortilla...
    Bravo Pansy !
    Te tzuc !

    RăspundețiȘtergere
  8. Antonina daca iti lace picant,esti a mea.

    RăspundețiȘtergere
  9. Sarah,poti folosi foarte bine lipiile arabesti.tortille n-am facut niciodata,poate am sa incerc,in orice caz au faina de grau sau porumb (din aia alba),apa,ceva drojdie,dar foarte putina si otet,ca asta se simte.

    RăspundețiȘtergere
  10. Pupu-te Sidy ! incercarea moarte n-are.

    RăspundețiȘtergere
  11. Haplea,multumesc de apreciere.o mancare simpla,rapida si extrem de gustoasa si aromata.

    RăspundețiȘtergere
  12. Arata tare bine,de buna nu mai spun nimic.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  13. Pansy,merci de intrebare....sunt bine dar am mult de munca.De cind am deschis salonul nu mai am timp de nimic plus ca am fost si inconcediu ....merci inca odata si am sa mai postez cite ceva .te pup

    RăspundețiȘtergere
  14. minunat! iar reteta pentru condiment este de mare folos! te pup cu drag!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...