luni, 12 septembrie 2011

Prajitura Zazuzei (cheescake cu mure)


I-am zis asa ca am vazut reteta pe blogul Zazuzei,tare drag mie.
As zice ca e o poveste intreaga cu reteta asta.
Vazut,placut,executat.
Atata ca dupa vreo 2-3 saptamani ,adica aseara, vrand s-o refac ,imi dau seama ca n-am cumparat branza.Renunt la idee,mai tarziu deschid frigiderul din alte pricini si vad o cutie de branza philadelphia ce nu-mi aduc aminte s-o fi cumparat.Cum paranormalul ziceam sa-l exclud,constat, uitandu-ma la pozele facute cu 3 saptamani in urma, ca eu nu am pus branza in prima prajitura.(ea fiind altfel cheescake).
Ne-am  distrat pe saturate dupa care am reluat reteta.
Buna a fost si prima ,da'mult mai buna a doua.
Am modificat putin reteta ,adaugandu-i o nuca de unt,din pricina ca Zazuza zicea ca e prea sfaramicioasa.Acum dupa aceste doua incercari (asta pentru ca merita fiind  buna rau),cred ca daca folosesti branza philadelphia,si bati albusurile spuma ca la bezele  si apoi adaugi restul,nu se sfarama,asa ca e posibil sa nu fie nevoie de unt.
Cantitatea este mica,daca aveti famelie mare,trebuie sa dublati,pentru ca se mananca pe nerasuflate la o masa. .Cand o mai fac cu branza ,am sa  dublez si eu cantitatile ,mai putin numarul de oua.Va dau de stire.
Iaca diferenta dintre extaz (prajitura cu branza din prima imagine,cea de sus)
si agonia fara branza Voi vedeti vreo diferenta ?in afara de cantitatea de mure,parca mai mare in varianta fara branza .
De aspect  pare ca nu prea e diferenta, da' de gust,oh.da !!!!
Nu v-am spus ca am folosit mure congelate de manuta mea,dupa reteta Mayei ,pe care n-am stiut-o ,am pus-o in vara asta in aplicatie si nu pot decat sa va spun ca e absolut grozava ca tot blogul ei de altfel.Am sa reiau poimaine reteta ei de congelare,pe care vreau s-o extind in afara de fructe de padure, la vinete grillate.

INGREDIENTE
-4 oua
-200 g branza Philadelphia
-200 g zahar
-6 Lg (linguri) gris
-2 Lg faina
-1 lg (lingurita) amidon
-aprox 40 g unt topit (cat o nuca )
-1 vf de cutit de sare
-1 plic praf de copt
-1 plic zahar vanilat
-coaja rasa de la o lamaie
-cam  o mana de mure,dupa cum va lasa inima
Tava de 17x24cm

MOD DE PREPARARE :

-batem albusurile spuma cu 1 vf de cutit de sare, tare,adaugam zaharul,zaharul vanilat si batem in continuare ca la bezele
-adaugam apoi galbenusurile, branza, untul topit , eu l-am topit 1/2 secunda la microunde,apoi fainurile si praful de copt. Amestecam bine, cu o spatula sau lingura de lemn, sa se omogenizeze,apoi adaugam coaja rasa de lamaie.


-ungem tava cu unt sau ce vrem,infainam si adaugam compozitia
-eu am avut mure congelate dupa reteta Mayei,dupa cum v-am spus,pe care,asa congelate, le-am dat prin faina si le-am asezat in aluatul pe care l-am pus in cuptorul preicalzit la 180 * pentru aproximativ 30-40 de minute.
-sfanta este proba scobitorii :iese curata,fara urme de aluat,e gata.

-lasam sa se raceasca incet (asta e secretul pentru toate prajiturie,ca sa nu se lase) cu usa de la cuptor intredeschisa.apoi scoatem tava si o lasam sa se raceasca complet.
-presaram zahar praf deasupra
- Incercati-o asa simpla sau cu un mot de inghetata de fructe de padure.
Ce zici Zazuza de experienta mea.Abia astept sa ma lauzi !Sa nu-mi spui ca am pus prea putine mure,ca ai dreptate !

18 comentarii:

  1. eu deja salivez.pot primi o bucatica de la tine?pupicei

    RăspundețiȘtergere
  2. arata tare bine,as lua si eu un pic,o zi buna

    RăspundețiȘtergere
  3. pfui, ca bine mai arata!:)cine-cui ,zici ca i-a pus gind rau?!:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Fetelor,cu siguranta prajitura asta este din categoria rapid si gustos.

    RăspundețiȘtergere
  5. Zazuza i-a pus gand rau prajiturii :))). poate nu mi-ai pastrat o bucatica, sa vezi ce scandal fac :))). ce sa mai zic, decat ca sunt foarte foarte bucuroasa ca ti-a placut inventia mea! am notat aspectul cu untul, dar si pe cel cu albusurile, musai-musai o mai incerc si eu, ca o tot visez de cand am facut-o atunci. deci cred ca o sa inlocuiesc de data asta mura cu strugurele, ca nema mure... si, pe final, inca un urlet: vaaai, ce pofta imi e :))! (asta e culmea bucatariei, sa salivezi la propria reteta hahahaha). te pup cu mare drag!

    RăspundețiȘtergere
  6. Am vazut cheese-cake si am intrat...arata foarte bine,eu varianta la cuptor inca n-am incercat-o,dar cand se vor termina caldurile cu siguranta o voi incerca!
    Pup si o seara placuta!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Hi,hi...ce tare faza cu branza...dadeam si eu vina pe paranormal, clar! Daca papilele gustative au fost fericite, cu sau fara Philadelphia, noi ne-am prins, sa stii ;-)

    RăspundețiȘtergere
  8. pai zazu, mure nici aici nu mai sunt da'azi am cumparat niste zmeura.acuma-i la congelator,urmand procedura de inghetare.n ici aia cu struguri nu cred ca-i de lepadat.sa stii ca desi ne rupe caldura,ceea ce e extraordinar,azi am copt vinete si am inceput sa calc rufe.nenorocirea-i ca maine trebuie iar sa spal.
    pupu-te si asteptu-te !

    RăspundețiȘtergere
  9. Petronela,daca zici ca-ti place cheescake,uite-te si la tarta cu biscuiti oreo si crema de ciocolata cu branza.e din ciclul mananci si plangi,da' mananci.

    RăspundețiȘtergere
  10. Liano,da'sa stii ca branza face diferenta !

    RăspundețiȘtergere
  11. Ce pofozitate aromata ai tu aici!
    Si ma bucur ca ti-am putut fi de folos cu congelatul!
    Sa te pup si noapte buna :*

    RăspundețiȘtergere
  12. pai Maya,acum incerc diverse variante.maine incerc vinete grillate.Azi sunt stoarsa ca am copt vreo 10 kg.Inca nu stiu ce am sa fac cu ele,o parte a familiei zice ca se le las de salata.eu as face si cateva borcane de zecusca ,ca maine ma asteapta gogosarii la copt.vad eu ce fac.de mult n-am avut asa un avant conserveristic.pana una alta,i-am tras o omleta cu vinete coapte.e grozava !cu o bere noua,nefiltrata ,las gogosarii si ma duc la culcare.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...