La
Provocarea secreta a lunii iulie, ca nici nu mai stiu, mereu sunt in intarziere cu provocarile astea, mi-a revenit un blog drag mie, blogul Oanei Bianca
Sarea in bucate. Dupa ce am cercetat, am ales reteta asta de chiftelute de spanac si ricotta (urda), desi nu sunt eu mare fan urda, dar aveam o cutie de ricotta in frigider.Am mai facut mici adaugiri si a iesit ceva bun si fin.Pentru un gust mai robust puteti folosi o alta branza, mai cu caracter. Daca nu aveti samburi de pin, puteti sa-i inlocuiti cu ce fel de samburi sau nuci aveti.
INGREDIENTE:
-250 g spanac congelat
-250 g ricotta
-o legatura mica de marar tocat
-o lingura seminte de pin
-3-5 linguri de pesmet( depinde de cat de scurs e spanacul)
-un ou
-50 g parmezan ras
-sare,piper dupa gust
MOD DE PREPARARE:
1.Se prajesc usor semintele de pin, intr-o tigaie antiaderenta (10 secunde) dupa care se toaca grosier
2.Spanacul decongelat se scurge apoi se amesteca cu restul ingredientelor.Se asezoneaza.
3.Se formeaza chiftelute care se prajesc la foc mic in ulei incins, pana se auresc.
Pofta buna !
Foarte sanatoase!! :-)
RăspundețiȘtergereSuper bune, cred ca o sa incerc si eu ;)
RăspundețiȘtergere