luni, 26 august 2013

Curcan stir-fry cu ciuperci si porumb


Simplu ,rapid si gustos, asta pot spune despre aceasta reteta. Daca nu ma credeti, incercati-o ! Si daca ma credeti, incercati-o!

INGREDIENTE :

-500  g carne de curcan tăiată fâşii (piept sau pulpe)
-o ceapă tocată
-2 căţei de usturoi zdrobiţi
-2 cm de rădăcină rasă de ghimbir (sau 2 linguriţe praf de ghimbir uscat)
-250 g ciuperci feliate
-un ardei tăiat fâşii subţiri
-4 buc ştiuleţi mici de porumb,din conservă,tăiaţi în două pe lungime.
-4 fire de ceapă verde
-o linguriţă de amidon de porumb
-o lingură sos de stridii
-o lingură sos de soia dark (sau 2 light)
-1/2 ceaşcă de supă de pui
-2 linguriţe suc de lămâie
-ulei ptr prăjit
-o lingură ulei de susan
-sare,piper după gust
-paste făinoase fierte, pentru servit alături

MOD DE PREPARARE :

1.Se pregătesc toate ingredientele, se taie carnea fâşii, se toacă ceapă şi usturoiul, se rade ghimbirul, se feliază ciupercile, se taie ardeiul si ceapa verde fâşii subţiri. Se fierb pastele ce le vom folosi ca şi garnitură. Intrun bol se amestecă sosul de stridii, sosul de soia, supa, zeama de lămâie şi amidonul.


2.Se încinge wok-ul sau o tigaie încăpătoare, se prăjeşte carnea, apoi se scoate şi se rezerva la cald.In aceeaşi tigaie (dacă e nevoie se mai adăugă ulei,se călesc ceapa,usturoiul ,ardeiul şi ghimbirul, apoi se adăugă ciupercile şi se soteaza la foc iute .Se adauga porumbul.

3.Se pune carnea din nou in wok şi combinaţia de sosuri, suc de lamaie,amidon. Se dă un clocot timp de un minut, amestecând continuu, după care se închide focul şi se adaugă uleiul de susan, se asezonează dacă mai este nevoie şi apoi se adaugă făşiile de ceapă verde.
4.Se serveşte pe un pat de paste făinoase fierte.


Poftă bună!

5 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...