Nu stiu cum sunteti voi, da' mie imi place tarhonul.Asa ca vara asta l-am incercat in diverse combinatii si rezultatul a fost delicios si subtil aromat.Combinatia dintre sosul de tarhon si chiftelutele cu hrean a fost castigatoare zic eu.
INGREDIENTE:
-500 g carne tocata amestec
-o ceapa tocata
-1/2 lingurita piper cu lamaie (sau piper macinat si coaja rasa de la ½ de lamaie)
-2 linguri hrean cu smantana
-o legatura mica de patrunjel tocat
-3 linguri de pesmet
-un ou
-sare,piper dupa gust
Ptr.sos:
-un ardei gras rosu taiat cubulete
-o ceapa mica tocata
-un catel de usturoi zdrobit
-250 ml smantana de gatit
-un pahar de supa de pui sau apa
-3-4 ramurele de tarhon verde sau o lingura de
tarhon uscat
- marar verde tocat
MOD DE PREPARARE :
1.Se amesteca toate ingredientele pentru
chiftele, se formeaza cu mana uda chiftelute rotunde si se prajesc in ulei
incins.Se mai pot face la cuptor (dar timpul de gatire va fi mai mare): se
asaza chiuftelutele intr-o tava tapetata cu hartie de copt, se stropesc cu
putin ulei si coc la foc mediu spre mare, pana ce sunt frumos rumenite, avand
grija sa le intoarcem din cand in cand, ca sa se rumeasca pe toate partile.
2.Intretimp se pregateste sosul: se incinge
untul, se caleste ceapa,usturoiul si ardeiul taiat cubulete, se stinge cu supa
si smantana, se adauga frunzele de tarhon tocate si se fierbe la foc mic pana
se leaga sosul.
3.Se adauga in sos chiftelutele prajite, se
amesteca si se mai fierb impreuna la foc mic, 3 minute.
4.Se servesc presarate cu marar verde tocat
alaturi de cartofi natur, piure, orez sau paste.
Pofta buna !
interesanta reteta!! o duminica placuta iti doresc!!! pupici!
RăspundețiȘtergereLiana,chiftelutele astea au un gust special,nedetectabil,dar il simti, iar sosusl desavarseste totul.A iesit foarte bun !
Ștergere