Noua ne plac si pastele si carnea de vita, asa ca azi va propun niste spaghete cu un sos aromat cu coriandru, busuioc si vin rosu.O reteta din categoria simplu si bun.
INGREDIENTE:
-500 g
carne de vițel
-2
morcovi tăiați rondele
-un pastranac mic (sau varful unui pastarnac mare)
-un pastranac mic (sau varful unui pastarnac mare)
-un
praz subțire tăiat rondele
-un
pahar de vin roșu
-o
ceașca supă de vită sau apă
-o
conservă de roșii decojite tăiate cubulețe
-2
căței de usturoi
-1/2
linguriță de boabe de coriandru măcinat
-o
linguriță de cimbru mărunțit
-o
linguriță busuioc mărunțit
-sare,
piper după gust
-500 g
spaghete
MOD DE
PREPARARE:
2.Se
călesc legumele în ulei timp de 3 minute, se adaugă carnea și condimentele,se
rumenesc împreună, apoi se stinge totul cu vin și supă de vită sau apă, cât să
acopere carnea.Se fierbe înăbușit ,la foc mic, până ce carnea este fragedă.Cu
10 minute înainte de a fi gata se adaugă roșiile decojite. La sfârșit se adaugă
usturoiul zdrobit.
3.Se
amestecă carnea cu spaghetele fierte conform indicațiilor de pe ambalaj.
Se
servesc decorate cu frunze de busuioc verde.
Poftă
bună !
Arata foarte bine, iar daca scoatem coriandrul de pe lista de ingrediente vin si eu la masa :)
RăspundețiȘtergereDe primit te primesc Paula cu drag.mai greu cu semintele de coriandru, care mie imi plac mult in combinatia cu carnea de porc sau vita.E vorba de semnte, nu frunze de coriandru.
ȘtergereNu am gatit pana acum cu seminte de coriandru, dar suna foarte interesant. Am sa tin minte! :)
RăspundețiȘtergereDupa parerea mea sunt foarte gustoase si in tocatura.dar trebuie sa tii carnea condimentata cateva ore la frigider, ianinte de a o procesa termic.
Ștergere