luni, 20 ianuarie 2014
Frigarui de pui marinat in iaurt
La Provocarea secreta de luna aceasta , gazduita de Simona , mi-a revenit chiar blogul Simonei.Dupa ce l-am rasfoit, nu ma hotaram intre o reteta dulce sau sarata, am ales pana la urma o reteta de frigarui de pui, care merita incercata si repetata.
INGREDIENTE:
-un piept de pui , fara piele si os, sau 4 pulpe dezosate si fara piele (eu asta am folosit)
ptr.marinada:
-200 g iaurt
-o lingurita de praf de usturoi sau usturoi granule
-o lingura de sos Worchester
-sare, piper dupa gust
-o lingura ulei
-1/2 lingurita boia dulce
-2 rosii
-un ardei gras
-1/2 de dovlecel
-2 cepe
MOD DE PREPARARE:
1.Taiati carnea de pui cuburi cam de aceeasi dimensiune
2.Intr-un bol, amestecati ingredientele pentru marinada, adaugati apoi bucatelele de carne, amestecati bine, sa se imbrace fiecare in sos, acoperiti cu folie de plastic si dati la rece , pentru cel putin 2 ore.Ideal este de seara pana a doua zi.
3.Taiati legumele la dimensiuni asemanatoare bucatilor de carne, apoi formati frigaruile, alternand legumele cu carnea.Daca a mai ramas marinada in bol, folositi-o la uns frigaruile, cu ajutorul unei pensule.
4.Frigeti frigaruile pe gratar,rotindu-le din cand in cand, pana ce carnea e patrunsa
Pofta buna !
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
interesanta reteta ;)
RăspundețiȘtergereE o reteta provenita probabil din tandoori chicken, dar europenizata putin, sa zic asa, din punctul de vedere al condimentelor.
Ștergereo minunatie, ce sa zic!
RăspundețiȘtergerechiar mi-e pofta!
RăspundețiȘtergerePai sunt usor de facut, asa ca la treaba !
Ștergere