Iată că începurăm și un an nou, așa că vă urez tuturor la mulți ani și un an nou mai bun și așa cum vi-l doriți ! Să vă mișcați că păstrăvii în apa vijelioasă de munte ! Așa că încep anul cu o rețetă cu păstrăvi , scăldați în unt aromat cu semințe de fenicul și capere uscate și îmbrăcați apoi într-o crustă de fulgi de migdale.Acuma sigur că voi puteți să aromatizați untul cu ce doriți și aveți și mai cred că tot buni vor ieși.
INGREDINETE :
-2
păstrăvi
-60 g
unt
-1/2
linguriță semințe de fenicul
-o
lingură de capere uscate sau de care aveti
-sare,
piper după gust
-sucul
de la jumătate de lămâie mică
-o
ceapă tăiată solzișori
-6
felii de lămâie
MOD DE
PREPARARE:
1.Untul
se amestecă cu semințele de fenicul, caperele și se topește la microunde
2.Peștii se spăla, se șterg bine cu un prosop
de hârtie, se sărează se piperează și se stropesc la interior cu zeamă de
lămâie, apoi se ung și la interior și la exterior cu untul topit.Se umplu cu
felii de ceapă și lămâie
3.Se
presară peștii cu fulgi de migdale ,se așază într-un vas termorezistent și se
dau în cuptorul preîncălzit la 180 *C, foc mediu, până ce sunt frumos rumeniți
și pătrunși, timp de aproximativ 15-20 de minute, asta depinzând si de dimensiunea peștilor.
4.Se
servesc presărați cu pătrunjel și stropiți cu zeamă de lămâie, alături de
garnitura sau salata dorită.
Poftă bună !
Tare imi plac pastravii si varianta asta cu migdale pare castigatoare!
RăspundețiȘtergereEu am facut de Revelion cu piper verde, capere si lamaie...o nebunie (cu inspiratie de la Costachel)
An frumos va doresc.
Si tie la fel Dana ! Cred ca au fost si pastravii tai o nebunie.Si mie imi plac pestii astia si cum acum se gasesc peste tot e grozav ca poti sa incerci tot felul de variante
ȘtergereO bunatate!
RăspundețiȘtergereMarturisesc ca ne-au placut ! Semintele astea de fenicul sunt grozave cu pestele.Merita incercate.
Ștergeremare amatoare de peste sunt :)
RăspundețiȘtergereAr fi grozav daca am manca macar o data pe saptamana peste !
Ștergere