vineri, 31 ianuarie 2014

Chiftelute cu sos dulce acrisor


Sunt putini cei carora nu le plac chiftelutele.Asa ca va propun un altfel de chitelute marinate :cu cu un sos asiatic, dulce acrisor.E o varianta gustoasa si interesanta zic eu .Chiftelutele le puteti praji in ulei, cum e indeobste obiceiul, sau le puteti pregati mai dietetic, in cuptor,spray-ate cu ulei si puse pe o tava acoperita cu hartie de copt.

 INGREDIENTE:

 Ptr.chiftele:
 -650 g de carne tocată amestec
 -o ceapă tocată
 -2 căței de usturoi
 -2 ouă
 -4 linguri de pesmet
 -o lingură de pătrunjel tocat
 -sare, piper după gust

 Ptr.sos:
 -o ceapă mare tăiată solzișori
 -2 căței de usturoi
 -un ardei roșu tăiat fâșii
 -un ardei verde tăiat fâșii
 -2 morcovi tăiați julienne
 -o conservă de ananas bucăți
 -1/4 ceașcă de ketchup
 -o conservă de roșii decojite și tăiate bucăți
 -2 linguri de zahăr
 -2 linguri de oțet de orez (sau de mere cu miere )
 -o lingură de amidon de porumb
 -3 linguri sos de soia
 -sare, piper după gust

 MOD DE PREPARARE:

 1.Se amestecă ingredientele pentru chiftele, se formează chiftele mici rotunde, care se prăjesc în ulei sau la cuptor, pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, care cum doreste.
 2.Se prăjesc la foc iute ceapa, usturoiul, ardeii și morcovii tăiați julienne.

 3. Se adaugă ketchupul , roșiile, sosul de soia, jumătate din sucul de la compotul de ananas, oțetul , se dă un clocot, apoi se adaugă chiftelele și se lasă  să fiarbă la foc mic împreună, 3-5 minute.

 4.Se adaugă bucățile de ananas și amidonul dizolvat într-o lingură de apa rece.Se dă un clocot, se asezonează dacă mai este nevoie cu sare, piper, oțet, dupa gust.
 Se servește alături de orez sau paste de orez sau orice garnitura vi se pare potrivita.Noi le-am mancat cu orez persan cu sofran, stafide si fistic



 Poftă bună ! 

4 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...