O reteta simpla si extrem de gustoasa.E prima data cand gatesc varza rosie si sunt incantata de rezultat, asa ca v-o propun spre incercare din tot sufletul.Rezultatul nu va va dezamagi.
INGREDIENTE:
-un kg
ficăței de pui
-o
ceapă roșie tocată
-2
căței de usturoi
-100 ml
vin roșu
-sare,
piper după gust
Ptr.
piure:
-un kg
de cartofi
-4-5
felii de bacon afumat sau șuncă crud- uscată afumată
-50 g
unt
-200 ml
lapte
-sare
Ptr.varză:
-750 g
varză roșie
-o
ceapă roșie tocată
-3
linguri de ulei
-o
lingură de zahăr
-1/2
linguriță de chimen măcinat
-2 linguri
de oțet balsamic
-sare
-3 cepe
tăiate rondele
-2
linguri de făină
-ulei
pentru prăjit
MOD DE
PREPARARE:
1.Se
curăță cartofii, se taie bucăți și se pun la fiert în apă cu sare.Când sunt
gata fierți se face un piure cu unt și lapte, în care se adaugă cubulețele de
bacon sau șuncă fripte în prealabil într-o tigaie antiaderentă, fără ulei.
2.Intretimp se încinge uleiul într-o tigaie
potrivită, se călesc o ceapă tocată mărunt și 2 căței de usuturoi zdrobiți,
apoi se adaugă ficățeii scurși bine de apă și se prăjesc la foc iute.Când sunt
aproape gata se adaugă vinul și se fierb ușor până ce se reduce sosul la jumătate.
3.Se
toacă varza fideluta și se toacă mărunt o ceapă roșie.
4.Se
încing 3 linguri de ulei într-o cratiță potrivită cu volumul verzei, se călește
ceapa, se adaugă o lingură de zahăr, se amestecă și se adaugă varza pe care o
călim la foc iute, până ce scade apa care o lasă.Asezonam cu sare, piper,
chimen măcinat și oțet balsamic și mai gătim 2 minute, după care închidem
focul.
5.Cele
3 cepe le tăiem rondele de 4- 5 cm grosime, le dăm prin făină și le prăjim în
ulei, după care le lăsăm la scurs pe hârtie absorbantă.
6.Servim ficățeii cu piureul de cartofi
presărat cu varză roșie și rondelele de ceapă prăjite.
Poftă
bună !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu