luni, 13 ianuarie 2014

Supa minestrone

Minestrone este o supa ialiana, dar care nu are o reteta fixa. E in functie de vegetalele de sezon, o supa bogata care poate fi numai vegetala sau cu adaos de carne sau peste.Vegetala comuna tuturor sezoanelor insa , este fasolea alba.Pastele sau orezul sunt de asemenea nelipsite.

 INGREDIENTE:
 -2 morcovi tăiați rondele
 -1/2 de dovlecel tăiat cuburi
 -o felie de țelină tăiată cuburi
 -2 cartofi tăiați cuburi
 -4 linguri de mazăre verde
 - o conservă de fasole
 -o conservă de roșii decojite
 -o ceapă tocată
 -2 căței de usturoi
 -3 felii de bacon afumat tăiate cubulețe, sau altă afumătură (opțional)
 -1,5 l supă de pui sau apă
 -100 g paste făinoase
 -o lingură de busuioc uscat mărunțit
 Ptr.servit:
 -pătrunjel verde tocat
 -busuioc verde tocat
 -parmezan ras

 MOD DE PREPARARE:
 1.Se pun toate legumele împreună cu baconul sau afumătura și busuiocul uscat la fiert, se asezonează.
 2.Pastele se fierb separat conform indicațiilor de pe ambalaj, după care se adaugă în supă. Va rezulta o supă deasă.

 Se servește caldă, presărată cu pătrunjel, busuioc verde și parmezan ras. 

4 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...