sâmbătă, 29 martie 2014

Piept de porc la cuptor cu varza rosie

 E drept că pieptul de porc nu-i o carne prea nobilă și nici dietetică.Dar din când în când  câte un mic derapaj controlat nu strică prea tare. Pieptul de porc marinat și gătit la foc mic, timp îndelungat, devine o friptură extrem de gustoasă. Așa că nu vă rămâne decât să încercați, să vedeți dacă am sau nu dreptate. 

 INGREDIENTE:
 -1.5 kg piept de porc fără os
 -250 ml vin alb
 -o lingura de miere sau sirop de agave
ptr.marinada:
 -5 linguri muștar cu bobițe
 -o linguriță fulgi de ardei iute
 -o lingură de coriandru măcinat
 -o linguriță de boia dulce
 -o lingură de ulei
 -2 căței de usturoi zdrobiți
 -sare, piper după gust
ptr.garnitură:
 -o varză roșie, cca un kg
 -30 g unt
 -50 g zahăr brun
 -60 ml oțet de vin roșu
 -o linguriță de chimen

-sare, piper după gust
 MOD DE PREPARARE:
1.Se amestecă toate ingredientele pentru marinadă.

2.Se unge carnea cu amestecul de muștar și se lasă la rece pentru o oră.
3.Se așază carnea într-o tavă stropită cu ulei, se adaugă vinul plus un pahar de apa, se acoperă cu folie de aluminiu și se dă la cuptorul încins la 160 *C, sub mediu,spre mic, timp de 2 ore și jumătate.După prima oră se scoate folia.Se stropește din când în când cu sosul din tavă, dacă este nevoie se mai completează cu apă.Cu 15 minute înainte de a fi gata se unge cu miere sau sirop de agave și se dă din nou la cuptor.Va ieși o friptură moale la interior, cu înveliș crocant și foarte gustoasă.
4.Intretimp tocați varza, topiți untul într-o cratiță care să cuprindă  varza, adăugați zahărul , oțetul îndoit cu puțină apă, chimenul, aduceți la fierbere, să se dizolve zahărul, adăugați varza, amestecați, acoperiți cu capac și căliți la foc mic, aproximativ 35 de minute, sau cât e nevoie ca varza să fie făcută.Amestecați din când în când, ca să nu se prindă de fund.Dacă e nevoie adăugați o lingură de apă. Asezonați cu sare și piper.
5.După ce este gata friptura, se lasă să se odihnească 15 minute dupa care poate fi servită stropită cu sosul format in tavă,  alături  de garnitura de varză roșie.

 Poftă bună !

  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...