Azi e aniversarea băiatului meu Tudor, care împlinește 24 de ani. Asta se sărbătorește cu o rețetă specială (cea de tort va urma) .Pupu-te dragă Lia pentru fazan si Marcele pentru inspirație.Aș vrea să-l pup și pe Gordon Ramsey, da' ăsta se lasă mai greu.
INGREDIENTE:
-un
fazan (0,9 kg)
-4
felii de proscutti crudo sau bacon
-un
pahar de vin alb
-o cană
de supă de fazan
-o
ceapă de apă tocată mărunt
-20 g
unt topit
Ptr.
sos:
-6 mere
curățate de coajă
-o
lingură de zahăr
-500 ml
supă de fazan
-1/4
linguriță de scorțișoară măcinată
-100 ml
smatana de gătit (lichidă)
-20 g
unt
-50 ml
coniac
-sare,
piper după gust
MOD DE
PREPARARE:
1.Se
pune fazanul la fiert în oala cu presiune în apă cu sare și o ceapă întreagă,
timp de 20-60 de minute, depinde de mărimea fazanului.Cel de față a fost gata
în 20 de minute.Supa rezultată se rezervă pentru mai târziu.Se scoate din supă,
se sărează, să piperează și se lasă la răcit.Pentru friptură vom folosi doar
pieptul și pulpele.
2.După
ce s-a răcit carnea, decupăm pieptul și pulpele, le ungem cu unt și le îmbrăcăm
în prociutto.Fixăm șunca pe carne cu ajutorul unor scobitori, pe care le vom
scoate după ce friptura este gata.
3.Tocam ceapa și o sotam în unt, după care o stigem cu vin și supă de fazan.
3.Tocam ceapa și o sotam în unt, după care o stigem cu vin și supă de fazan.
4.Punem ceapa sotata și sosul obținut într-o tavă, așezam bucățile de carne îmbrăcate în șuncă și dăm tava la cuptorul încins la foc mediu, timp de 30 de minute, până ce sunt frumos rumenite.
5.Intretimp facem sosul : tăiem merele curățate de coajă și sâmburi cubulețe, topim untul într-o tigaie, adăugăm merele și zahărul, lăsăm să se caramelizeze ușor,timp de 2 minute, adăugăm coniacul, cu grijă, lăsăm să se evapore aburii de alcool și adăugăm supa și scorțișoara.Clocotim la foc mic timp de aproximativ 3-5 minute, până se înmoaie merele.Scoatem jumătate din mere și le rezervăm deoparte, restul sosului îl dăm în blender, până obitinem o pastă.Pasta o punem din nou pe foc, adăugăm smântâna lichidă și mai dăm 2-3 clocote.Potrivim gustul de sare și piper, închidem focul și adăugăm bucățelele de mere rezervate.
Poftă
bună !
La asa sarbatoare...asa meniu !!! De exceptie ! Plus ca are mult....sufletm ca doar e pentru feciorul tau ! La multi ani Tudor !
RăspundețiȘtergereTe astept cu mare drag la Campania mea de sarbatoare :http://sidyskitchen.blogspot.ro/2014/03/campanie-de-sarbatoare.html
Te tzuc !
Mi-ai lansat o provocare Sidi, asa ca am sa particip!
Ștergerese ve muy rico su plato cremoso me encanta,abrazos:)
RăspundețiȘtergeregracias Rosita , abrazos !
ȘtergereLa Multi Ani, Tudor! Multa sanatate!
RăspundețiȘtergereMultumesc eu, transmit mai departe!
Ștergere