De Crăciun am primit de la o tânără prietenă o carte fabuloasă : Jerusalem de Yotam Ottolenghi, un mare chef ,cu master în filozolie și literatură comparată, ce activează în Anglia .Este nu numai o carte de bucate cu rețete specifice zonei Ierusalimului, dar fiecare are istoria ei, de ajungi să te întrebi la sfârșit cine a fost mai întâi oul sau găina ? Rețeta asta, care mie mi-a plăcut foarte mult ( mai urmează și altele) este luată din această carte minunată.Și dacă tot e post, eu zic s-o încercați pentru că nu veți regretă.Eu am făcut alături și aripi de gâscă la cuptor a l'asiatique.Asta ca să va bag în ceată.Deocamdată. Adică urmează și rețeta de friptură.
INGREDIENTE
-un kg
cartofi
-150 g
prune uscate fără sâmburi
-50 g
zahăr
-90 g
apă rece
-sare
-3
linguri de ulei
MOD DE
PREPARARE:
1.Se
curăță cartofii și se taie cuburi sau sferturi depide cât de mari sunt.Se fierb
în apă cu sare timp de 10 minute.
2.Se
încinge cuptorul la maxim, se pregătește o tavă ce va merge la cuptor, cartofii
fierți pe jumătate se strecoară și se pun în tavă, se stropesc bine cu ulei, se
amestecă și se dau la cuptor, pe treapta cea mai de sus a cuptorului, timp de
aproximativ 50-65 de minute, până ce cartofii sunt rumeniți frumos.Din când în
când se scot și se amestecă pentru a se rumeni pe toate părțile.Când sunt
aproape gata, se scot, se presară prunele printre ei și se sărează, după care
se pun la loc și se mai coc 5 minute.
3.Intretimp se pregătește caramelul : într-o
tigaie antiaderentă se caramelizează zahărul, la foc mic.Când căpăta culoare
arămie se ia de pe foc și se adaugă cu grijă, pentru a nu ne stropi, apa rece,
după care se pune la loc pe foc, până ce zahărul se topește complet.
Poftă
bună !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu