Bucatarul curajos al lui februarie ne-a adus provocarea Ioanei : risotto cu rodie si crema de praz. Un risotto care mi-a placut mult.Fin aromat si foarte usor acrisor.Eu as mai fi accentuat gustul acrisor in cazul in care il mancam ca fel de sine statator, in sensul ca as fi folosit 2 rodii in loc de una, dar cum am facut alaturi niste pulpe de pui cu sos de rodie, a fost suficient.
INGREDIENTE:
masura cana= 240 ml
-o cana de orez ptr.risotto
-2 linguri de ulei
-un pahar de vin alb sau roze
-aprox un litru de supa vegetala sau de pui
-o rodie sau 2 linguri de pasta de rodii
-un praz, doar partea fara frunze
-50 g unt
-sare, piper
-o lingura de parmezan ras (optional)
-patrunjel sau busuioc verde pentru servit
MOD DE PREPARARE:
1. Taiem rodia in jumatate si scoatem samburii intr-un castron ( intoarcem sectiunea rodiei in castron si batem fundul rodiei cu o lingura de lemn, pana ce cad toti samburii).Pastram doua linguri de samburi pentru decor, restul ii pasam printr-o sita pentru a le scoate sucul.
2.Taiem prazul rondele si il calim, pana se inmoaie in 30 g unt sau ulei, apoi il zdrobim cu ajutorul unui blender sau mixer vertical, pana obtinem o pasta.Daca este nevoie pentru pasare, adaugam 1-2 linguri de supa
3.Pregatim supa alaturi, sa o avem fierbinte
4.Incingem 2 linguri de ulei, adaugam orezul si il prajim 2 minute pana devine translucid, stingem cu vinul, amestecam pana se evapora alcoolul si vinul este absorbit, apoi adaugam pasta de praz si un polonic de supa, pana ce supa este absorbita de orez, amestecam continuu, apoi adaugam alt polonic de supa si tot asa, pana ce orezul este aproape fiert, el trebuind sa ramana al dente, deci nu fiert complet.Toata operatiunea dureaza in jur de 15-18 minute.la mijlocul timpului de gatire, deci dupa aproximativ 10 minute, adaugam si sucul de rodie .daca vrem sa fie mai acrisor putem adauga o lingura extra de pasta de rodie, eu asa am procedat.Se condimenteaza cu sare si piper.Dupa ce inchidem focul adaugam restul de 20 g de unt si daca vrem, putem rade parmezan.Amestecam si servim presarat cu samburii de rodie pusi deoparte si patrunjel verde sau busuioc.
Putem servi risotto ca atare sau ca si garnitura, in cazul meu cu pulpe de pui cu sos de rodii.
Pofta buna!
ce bine arata .....
RăspundețiȘtergereMultumesc Aura ! E si gustos, asa ca merita incercat
ȘtergereTentador risotto es una explosiòn de sabores me encanta,abrazos y saludos.
RăspundețiȘtergereGracias y abrazos Rosita
Ștergere