marți, 11 martie 2014

Pulpe de pui cu anghinare la cuptor


O altă rețetă inspirată din cartea lui Ottolenghi. Delicios, ăsta e cuvantul.E prima oara cand mănanc anghinare, din conservă e drept, dar asta e.Se găseste la Mega Image sau Carrefour.Eu am primit-o, așa că nu știu să vă spun cat costă.

 INGREDIENTE:
 -8 pulpe superioare de pui
 -o conservă de inimi de anghinare
 -o lingură de suc de lămâie
 -o ceapă roșie tăiată solzișori
 -6 căței mari de usturoi tocați
 -o lămâie feliată pe lung
 -câteva fire de șofran sau 1/4 de linguriță de turmeric (curcuma)
 -o linguriță de piper roz zdrobit grosier
 -o linguriță de cimbru măcinat
 -o lingură de tarhon măcinat
 -3 linguri de ulei
 -150 ml apa
 -sare, piper după gust

 MOD DE PREPARARE:


Așa arată conserva si inimile de anghinare, pe care le tăiem in jumătate.



 1.Puneți carnea și toate ingredientele , mai puțin sucul de lămâie, într-un bol, amestecați bine, acoperiți cu folie și dați la rece de seara până a două zi, sau măcar 5 ore.

 2.Ungeți vasul de copt cu ulei așezați carnea în mijloc și legumele de jur împrejur, cu sosul de marinadă cu tot.
 3.Puneți tava în cuptorul preîncălzit la 220*C (foc peste mediu) și coaceți timp de aproximativ 40-50 de minute, până ce carnea este frumos rumenită și pătrunsă.Dacă se rumeste prea tare și nu e pătrunsă, acoperiți tava cu folie de aluminiu.
 4.Serviți mâncarea caldă stropită cu suc de lămâie si presărată cu frunze de tarhon verde, daca aveți.



 Poftă bună !

  

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...