O altă rețetă inspirată din cartea lui Ottolenghi. Delicios, ăsta e cuvantul.E prima oara cand mănanc anghinare, din conservă e drept, dar asta e.Se găseste la Mega Image sau Carrefour.Eu am primit-o, așa că nu știu să vă spun cat costă.
INGREDIENTE:
-8
pulpe superioare de pui
-o
conservă de inimi de anghinare
-o
lingură de suc de lămâie
-o
ceapă roșie tăiată solzișori
-6
căței mari de usturoi tocați
-o
lămâie feliată pe lung
-câteva
fire de șofran sau 1/4 de linguriță de turmeric (curcuma)
-o
linguriță de piper roz zdrobit grosier
-o
linguriță de cimbru măcinat
-o
lingură de tarhon măcinat
-3
linguri de ulei
-150 ml
apa
-sare,
piper după gust
1.Puneți carnea și toate ingredientele , mai
puțin sucul de lămâie, într-un bol, amestecați bine, acoperiți cu folie și dați
la rece de seara până a două zi, sau măcar 5 ore.
2.Ungeți
vasul de copt cu ulei așezați carnea în mijloc și legumele de jur împrejur, cu
sosul de marinadă cu tot.
3.Puneți tava în cuptorul preîncălzit la 220*C
(foc peste mediu) și coaceți timp de aproximativ 40-50 de minute, până ce
carnea este frumos rumenită și pătrunsă.Dacă se rumeste prea tare și nu e
pătrunsă, acoperiți tava cu folie de aluminiu.
4.Serviți mâncarea caldă stropită cu suc de
lămâie si presărată cu frunze de tarhon verde, daca aveți.
Poftă
bună !
felicitari Getule ! ai comis-o!
RăspundețiȘtergereYeahhh !
Ștergere