marți, 4 martie 2014

Tarta cu rucola


 Provocarea Dulce Românie, inițiată de Mihaela a ajuns la final. A fost o provocare care a însuflețit mulți bloggeri culinari români, așa că sper că ultima ediție găzduită de Elena  să aibă parte de o participare pe măsură. Ea a propus pentru această ultimă ediție două categorii de ingrediente : legumele verzi , că doar se apropie primăvara și lactatele. Așa că m-am gândit că unul din cele mai gustoase moduri de a le combina, ar fi o tartă, așa că am alers să fac tartă cu rucola.

INGREDIENTE:
Tavă cu diametrul de 24 cm
Ptr.blat:
-100g vin alb sec
 -80g ulei de măsline extravirgin sau floarea soarelui sau amestec de masline cu floarea soarelui
 -300g făină 
-1/2 linguriță de sare

 Ptr.umplutură:
-125 g rucola
 -un praz tăiat rondele sau o legatura de ceapa verde
 -2 căței de usturoi
 -75 g brânză gorgonzola
 -o legătură de mărar verde tocat
-30 g unt
 -150 ml smântână
 -150 ml lapte
 -3 ouă
 -sare, piper, nucșoară

MOD DE PREPARARE :

1.Puneți într-un borcan cu capac vinul, uleiul, sarea și emulsionați prin agitare
 2.Puneți amestecul rezultat în bolul mixerului, adăugați făina în tranșe și mixați cu ajutorul cârligelor pentru frământare, sau cu mâna, până obțineți un aluat omogen, după care îl dați la rece pentru 15 minute,cel puțin.
3.Intretimp, tocați rucola, mărarul, tăiați rondele prazul și tăiați cubulețe  mici brânza.
 4.Topiți 30 g de unt într-o tigaie și căliți prazul și usturoul, adăugați rucola și mai căliți jumatate de minut, apoi asezonati cu sare,piper, adăugați mărarul tocat și lăsați la răcit compoziția
 5.Ungeți formele ( dacă aveți forme cu diametru mai mic) sau forma de tartă cu unt și se tapetați cu aluat.Înțepați aluatul din loc în loc cu furculița și  dați la rece pentru cel puțin 15 minute ( dacă nu o faceți, la copt vi se va retrage aluatul de pe margini). Apoi coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 * C (foc mediu) timp de 10 minute.
6.Amestecați smântâna cu laptele cu ouăle bătute și asezonati cu sare,piper și nucșoară.


 7.Formă de tartă coaptă  se umple cu compoziția de verdețuri, se presară brânza deasupra și se toarnă compoziția de smântâna deasupra, apoi se dă la cuptorul preîncălzit la 180*C timp de aproximativ 40-50 de minute, sau până ce tarta este frumos rumenită.

 Poftă bună !

  

4 comentarii:

  1. Oh, ce ma bucur! Esti prima care onoreaza participarea si poate e cu noroc, sa se adune cat mai multe reteta care sa exemplifice acesti 3 ani de provocare. Te pup cu drag, Getuto!

    RăspundețiȘtergere
  2. Gustoasa si satioasa! O bunatate de tarta!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...