Provocarea Dulce Românie, inițiată de Mihaela a ajuns la final. A fost o provocare care a însuflețit mulți bloggeri culinari români, așa că sper că ultima ediție găzduită de Elena să aibă parte de o participare pe măsură. Ea a propus pentru această ultimă ediție două categorii de ingrediente : legumele verzi , că doar se apropie primăvara și lactatele. Așa că m-am gândit că unul din cele mai gustoase moduri de a le combina, ar fi o tartă, așa că am alers să fac tartă cu rucola.
INGREDIENTE:
Tavă cu diametrul de 24 cm
Ptr.blat:
-100g vin alb sec
-80g ulei de
măsline extravirgin sau floarea soarelui sau amestec de masline cu floarea
soarelui
-300g făină
-1/2
linguriță de sare
Ptr.umplutură:
-125 g rucola
-un praz tăiat rondele sau o legatura de ceapa verde
-2 căței de usturoi
-75 g brânză gorgonzola
-o legătură de mărar
verde tocat
-30 g unt
-150 ml smântână
-150 ml lapte
-3 ouă
-sare, piper, nucșoară
MOD DE PREPARARE :
1.Puneți
într-un borcan cu capac vinul, uleiul, sarea și emulsionați prin agitare
2.Puneți amestecul rezultat în bolul
mixerului, adăugați făina în tranșe și mixați cu ajutorul cârligelor pentru
frământare, sau cu mâna, până obțineți un aluat omogen, după care îl dați la
rece pentru 15 minute,cel puțin.
3.Intretimp, tocați rucola, mărarul, tăiați
rondele prazul și tăiați cubulețe mici
brânza.
4.Topiți 30 g de unt într-o tigaie și căliți
prazul și usturoul, adăugați rucola și mai căliți jumatate de minut, apoi asezonati cu
sare,piper, adăugați mărarul tocat și lăsați la răcit compoziția
5.Ungeți formele ( dacă aveți forme cu diametru mai mic) sau forma de tartă cu unt și
se tapetați cu aluat.Înțepați aluatul din loc în loc cu furculița și dați la
rece pentru cel puțin 15 minute ( dacă nu o faceți, la copt vi se va retrage
aluatul de pe margini). Apoi coaceți în cuptorul preîncălzit la 180 * C (foc
mediu) timp de 10 minute.
6.Amestecați
smântâna cu laptele cu ouăle bătute și asezonati cu sare,piper și nucșoară.
7.Formă de tartă coaptă se umple cu compoziția de verdețuri, se
presară brânza deasupra și se toarnă compoziția de smântâna deasupra, apoi se
dă la cuptorul preîncălzit la 180*C timp de aproximativ 40-50 de minute, sau
până ce tarta este frumos rumenită.
Poftă bună !
Oh, ce ma bucur! Esti prima care onoreaza participarea si poate e cu noroc, sa se adune cat mai multe reteta care sa exemplifice acesti 3 ani de provocare. Te pup cu drag, Getuto!
RăspundețiȘtergereTe pup Elena si mai fac ceva, pana la sfarsit !
ȘtergereGustoasa si satioasa! O bunatate de tarta!
RăspundețiȘtergereSi eu zic ca-o gustoasa !
Ștergere