vineri, 14 martie 2014

Legume tempura


 Tempura este un fel de mâncare japonez ce consistă în trecerea legumelor sau fructelor de mare printr-un amestec de făină, amidon,apă și eventual praf de copt și prăjirea rapidă în baie de ulei încins.Secretul pentru obținerea unui rezultat bun, este că amestecul să fie foarte rece.Amestecul tempura se găsește în magazinele orientale sau pe internet.În lipsă, puteți folosi rețeta de amestec tempura care am pus-o la sfârșitul listei de ingrediente.Se mai poate folosi și aluat de clătite.Iar ca legume puteți folosi ce legume vă plac și aveți. 

INGREDIENTE:
-1/2 de vânătă
-un dovlecel
-un morcov
-1/2 de ardei mare
-o ceapă mică
-4 linguri de făină tempura
-2 linguri de apă foarte rece
-ulei pentru prăjit
-sare,piper după gust
Ptr.servit:
-3 linguri sos de soia
-câteva feliuţe de ardei iute
-2 picături de ulei de susan
-felii de lămâie
Amestec tempura (in cazul in care nu aveti amestecul de cumparat ):
-o ceasca de faina 
-o lingura de amidon
-1 1/2 ceasca apa minerala foarte rece
-sare


MOD DE PREPARARE:

1.Se taie legumele bastonaşe cam de 5 cm lungime şi 5 mm grosime, iar ceapa rondele de 5 mm grosime.
2.Se amestecă făina cu apă foarte rece ( sau se poate face un aluat de clătite), se trec legumele prin acest aluat şi se prăjesc în baie de ulei incins până se rumenesc.Se lasă apoi să se scurgă de uleiul excedentar pe un prosop de hârtie.
3.Se amestecă sosul de soia cu uleiul de susan şi feliuţele de ardei iute.
3.Se servesc presărate cu sare şi piper şi stropite cu suc de lămâie.Se mănâncă înmuiate în sosul de soia.
Poftă bună!

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...