vineri, 27 martie 2015

Curry de legume

 O mâncare cu legume e binevenită nu numai în post, dar și în afara postului. Iar mâncărurile de tip curry, inspirate din bucătăria sud și sud-est asiatică, sunt aromate, picante și fără îndoială gustoase. Gradul de iuțeală depinde de voi, așa că reglați-l din condimente, eliminând de exemplu ardeiul iute. 

 INGREDIENTE:
 -un kg de cartofi
 -2 conserve de roșii decojite
 -un ardei roșu tăiat cubulețe
 -o ceapă mare tocată
 -2 căței de usturoi
 -2 morcovi tăiați cubulețe
 -un dovlecel
 -250 g de fasole galbenă
 -un ardei iute tocat
 -2 linguri praf curry
 -o lingură praf turmeric(curcuma)
 -o linguriță chimion măcinat
 - 2-3 frunze de curry (optional) se gasesc la Mega Image, Magazinul de mirodenii sau pe internet
 -sare, piper după gust
 -coriandru sau pătrunjel verde tocat

 MOD DE PREPARARE:
 1.Tocați ceapa și usturoiul, spălați și tocați toate legumele în bucăți mai mari . Ardeiul iute tăiați-l pe lungime apoi scoateți semințele și nervurile din el, după care îl tocați.
 2.Căliți ceapa, usturoiul, ardeiul și ardeiul iute, apoi adăugați condimentele, prăjiți încă 30 de secunde
 3.Puneți restul legumelor și roșiile decojite.Dacă sosul este prea gros, adăugați apă. Fierbeți până ce toate legumele sunt pătrunse. Asezonați cu sare și piper.
 4.Serviți curry-ul presărat cu coriandru sau pătrunjel verde tocat împreună cu lipie  sau alături de orez fiert.

 Poftă bună ! 

2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...