INGREDIENTE
-2 muschiuleti de porc
-1 Lg condiment thailandez pentru marinat ( in lipsa,faceti un amestec de boia dulce si iute,zahar brun,five spices.condimentul trebuie sa fie rosu intens)
-2 catei de usturoi zdrobiti
-1/2 lg fulgi de ardei iuti
-1 lg miere
-1 Lg otet de orez,sau in lipsa 1/2 LG otet de vin alb
-2 Lg sos soia
-1/2 lg ulei de susan iute (cu chili)
-1 Lg ulei de masline extravergine
-sare,piper
ptr garnitura:
-1,5 kg cartofi noi
-ulei pentru prajit
-1 legatura de marar
MOD DE PREPARARE
-dupa binefacatoare perioada de odihna la rece,se frig intr-un vas cu frigere fara ulei(cazul meu),sau intr-o tigaie,sau la gratar sau in ce vreti voi.In ultimele cazuri va trebui sa adaugati putin ulei in tigaie.2 minute pe o parte ,2 minute pe cealata parte.
Eu le-am pus alaturi cartofi noi ( prajiti in ulei si presarati cu sare si marar mult ) si o salata.
Que rica receta, a mi me gusta mucho el cerdo.
RăspundețiȘtergereBesos
Annie
arata foarte bine.ce condiment thailandez ai folosit?as vrea sa incerc si eu cu muschiulet de vitelpupici
RăspundețiȘtergerece apetisant ti-a iesit,n-am auzit de otet de orez pana acum,multumesc pt premii esti o dulce
RăspundețiȘtergeregracias annie
RăspundețiȘtergeresarah fa clic pe prima poza de la modul de preparare si ai sa vezi mai mare plicul cu condimentele .zice ca contine:sare,zahar,sos soya praf si condimente(aici am identificat la gust si culoare :5 spices,boia dulce,iute ).culoarea este de un rosu mai inchis si intens.Firma este Globo foods ltd.
RăspundețiȘtergereDoinitza,otetul de orez e un otet mai putin acru,cam ca un vin alb sec,sec.Se gaseste in supermarket-uri in zona cu peoduse internationale,sau asiatice.cam pe unde este sos soia cam tot acolo este si otet de orez.
RăspundețiȘtergerePansy... suna tare bine... Ma tenteaza sa fac si eu ... sper sa gasesc condimente si otet de orez... si sigur incerc... Atat de putin se prajeste- 2 min pe o parte si 2 min pe alta?
RăspundețiȘtergerefelis,poti sa inlocuiesti otetul de orez cu lamaie sau otet normal,pui eventual mai putin.in fond nu-i nimic batut in cuie.condimentul nu ai sa-l gasesti in romania,dar improvizeaza(boia dulce, iute, anason ,scortisoara, coriandru).am sa postez o reteta de condimente apropiata.iti cumperi condimentele constitutive si iti prepari singura.
RăspundețiȘtergerenu se prajeste,se frige.eu gatesc in vasele mele zepter,tu poti sa faci carnea pe gratar.esentialul este sa nu fie arsa si uscata.2-3 minute pe fiecare parte e suficient,pe gratarul incins.totul se face la foc iute.
Arata tare bine si-am o pofta de mor.Pacat ca nu sint acasa.Iubesc mancarea chinezeasca :).Te-am pupat .O saptamina frumoasa.
RăspundețiȘtergereArata bine si cred ca a fost si tare bun! Interesanta reteta! :)
RăspundețiȘtergereNumai bine!
Yamii, ce bunatate ai facut aici! Am balit toata tastatura!
RăspundețiȘtergereGata m-ai asomat cu papica asta, acum cand ma trezesc si eu bine sa ma apuc de bucatarit , tu ma faci sa ma gandesc cat de repede sa iau avionul si sa vin la tine la masa ;) . Pupicei o saptamana faina
RăspundețiȘtergereFoarte apetisanti, muschiuletii tai!
RăspundețiȘtergereDraga Pansy, aceasta postare ti-a adus un binemeritat loc in topul meu saptamanal, mai multe detalii aici: http://cuinabanateana.blogspot.com/2010/06/crema-blogosferei-culinare-romanesti-4.html. Nu e mare lucru, dar vreau sa stii ca aprecierea mea vine din suflet.
RăspundețiȘtergereO bunatate de mancare,
RăspundețiȘtergerete felicit pentru toata activitatea!
Paradis,Pica ,Vio,Mari va multumesc pentru aprecieri
RăspundețiȘtergereYafa, te astept cu vinul la rece si cu masina la aeroport
RăspundețiȘtergereLaura draga mea,iti multumesc din suflet si aprecierea venita de la tine ma maguleste.
RăspundețiȘtergeremono draga, iti multumesc pentru apreciere .chiar m-am emotionat.
RăspundețiȘtergere