duminică, 29 septembrie 2013

Meniu de weekend de sfarsit de septembrie

Acuma daca tot ploua si e frig, am avut chef de bucatarit.Catelul Stalin e consemnat in casa din aceleasi pricini si din cauza miresmelor ce invaluie casa nici mancarea lui de dimineata, adica boabele, nu si le-a mancat inca.Asta poate ca si in semn de protest ca l-am bagat in casa si l-am spalat,dupa ce el incepuse o actiune de gradinarit prin curte.Asa arata cand l-am recuperat , cu noroi si-n dinti :


Ciorba de legume ardeleneasca, adica dulce si cu smantana, cu alte cuvinte buna!
Friptura de pulpe de curcan tavalite prin merken cu sos de vin si ciupercute cu ardei trase in unt si busuioc
File de biban in crusta de migdale cu salsa verde (pepene galben, avocado,patrunjel). Asta-i o reteta care tare ne-a placut. Aduce un strop de vara in casa.Am gasit file de biban de mare congelat,la Lidl , cu un pret foarte bun.Bun si bibanul.
Si o tarta buna rau cu branza, stafide si ananas.
Pilaful lui Stalin cu carne de vaca nu l-am pozat !

vineri, 27 septembrie 2013

Tort cu piersici si bezea


Un tort de inceput de toamna , usor , aromat si colorat. Din păcate n-am poze intermediare pentru ca n-am avut timp sa le fac, am fost in grabă mare, dar cu proxima ocazie am sa le adaug.

 INGREDIENTE: 

 Formă de tort cu diametru de 26 cm
 Ptr.blat:
 -125 g unt
 -125 g zahăr
 -4 gălbenușuri
 -200 g făină
 -un plic de praf de copt
 Ptr.bezea:
 -100  g zahăr
 -4 albușuri
 -o linguriță suc de lămâie
 Ptr.cremă:
 -500 g iaurt
 -200 ml smântână de frișcă
 -4 linguri de zahăr pudră
 -8 foi de gelatină
 -1 ½ cană de piersici tăiate cubulețe
 -sucul de la ½ de lămâie

 MOD DE PREPARARE:

 1.Amestecați făina cu praful de copt
 2.Frecati untul cu zahărul,spumă, adăugați pe rând gălbenușurile bătute spumă și ele, apoi adăugați făina.
 3.Turnați aluatul obținut într-o formă cu pereți detașabili, cu fundul tapetat cu hârtie de copt și coaceți 15 minute în cuptorul preîncălzit la 180*C (foc mediu)
 4.Intretimp bateți albușurile spumă, împreună cu zahărul și zeama de lămâie.
 5.Scoateți blatul din cuptor, adăugați albușurile deasupra și puneți la loc în cuptor și mai coaceți 25 de minute, până albușurile sunt frumos aurite deasupra.
 6.Intretimp înmuiați foile de gelatină în apă rece 15 minute, apoi puneți-o la bain marie cu 3-4 linguri de apă, până se dizolvă gelatina.Luați vasul de pe foc.
 7 .Bateți frișca, apoi adăugați-o la iaurtul amestecat cu zahărul și cubulețele de piersici, sucul de lămâie . Turnați compoziția gradual peste gelatina topită, amestecând continu.
 8.Tăiați blatul racit în două, potriviți pe lângă primul blat inelul detașabil și turnați crema deasupra. Dați la rece pentru 3-4 ore , până se întărește crema ( se poate răci mai repede la congelator,jumătate de oră,apoi la frigider.Astfel se scurtează timpul de închegare al cremei)
 9.După ce crema s-a întărit, desfaceți cu grijă inelul și așezați al doilea blat,cel cu bezeaua deasupra.
 Decorați cu felii de piersici înmuiate în gem de caise,pentru a nu se oxida și frunze de mentă.

 Savurați cu poftă ! 

joi, 26 septembrie 2013

Rosii coapte la cuptor cu sirop de agave


O reteta care mi-a placut foarte mult si pe care am cules-o de pe blogul gabrielei Bucatareli la borcan.Seamana a rosii uscate dar sunt mai aromate si mai gustoase .Ea a adaugat si capere, dar eu am ales sa le fac fara.

 INGREDIENTE :
 -2 kg de roșii prunisoare
 -4-5 linguri de ulei de măsline 
 -4 linguri de sirop de agave sau arțar 
 -sare, piper după gust
 -o linguriță de busuioc uscat mărunțit
 -o linguriță de cimbru uscat mărunțit
 -o linguriță cu vârf de praf de usturoi
 -5-6 frunze de busuioc verde tocat
-ulei de masline sau floarea soarelui pentru conservat

 MOD DE PREPARARE:
 1.Se spală bine și se taie roșiile rondele de 2-3 cm grosime ( mai subțiri, se vor rupe la sfârșit, la aranjatul în borcane)
 2.Într-un castronaș se amestecă uleiul cu siropul de agave și mirodeniile



 3.Se scufundă în acest lichid câte 10 rondele de roșii, sau câte vă permite castronul, deodată și se amestecă cu grij,ă să se ungă pe toate fețele cu ulei,sirop[ și mirodenii, după care se așează într-o tavă de cuptor, tapetată cu hârtie de copt, cât mai înghesuite (pentru că ele vor scădea la copt).
 4.Se încinge cuptorul la foc mic,120*C, se așază tavă, iar după 30 de minute se deschide puțin ușa cuptorului și se blochează cu o lingură de lemn, pentru a da voie aburilor formați să iasă din cuptor și roșiile noastre să se coacă frumos.Cam 4 ore durează coacerea, după care se lasă să se răcească.


 5.Se pun feliuțele de roșii în borcan, alternând cu felii de usturoi și frunze verzi de busuioc tocate și se umple borcanul cu ulei, de preferință de măsline extravergine, dar cum e cam scump, merge și cu ulei de floarea soarelui, amestecat eventual cu puțin ulei de măsline pentru aromă.Daca doriti puteti presara printre feliile de rosii o lingurita de capere.
 Sunt foarte gustoase , se pot mânca și ca atare cu pâine prăjită sau peste iarnă le vom folosi la diverse preparate.
Din cele 2 kilograme de rosii, mi-a iesit un borcan de 700 g .

 Spor la conservat! 

vineri, 20 septembrie 2013

Tarta spiralata cu legume


Am ramas tare in urma cu provocarea Bucatarului curajos si sarat din luna iunie , cand Mihaela ne-a provocat cu o tarta de legume tare aratoasa si gustoasa.Dar mai bine mai tarziu decat niciodata.

INGREDIENTE :
-ptr 2 tarte cu diametrul de 15 cm sau un mare cu diametrul de 26 cm
-aluat cu vin, reteta aici
-o vanata
-un dovlecel
-un morcov mare
-100 g mozzarella
-200 ml smantana de gatitt
-un varf de cutit de nucsoara
-o lingurita de ierburi italiene, mediteraneeane sau provensale ( sau amestecati cimbru,busuioc,oregano)
-un catel de usturoi zdrobit
-sare,. piper
-ulei

MOD DE PREPARARE :
1. Se framanta aluatul dupa cum am aratat aici
2.Legumele se taie felii subtiri pe ung cu ajutorul unui cutit de legume, apoi se taie in doua, ca sa obtineti felii de aceeasi inaltime.Ce cade sau ramane in plus puteti folosi pentru un ghiveci sau niste paste cu legume.Amestecati cateva linguri (3-4) de ulei cu ierburile italiene, sare,piper si catelul de usturoi zdrobit, apoi puneti feliile de legume in aceasta mixtura si amestecati-le, sa fie toate unse.
2.Se ung formele sau forma de tarta cu unt si se tapeteaza cu aluat.Se inteapa aluatul din loc in loc cu furculita si se da la rece pentru cel putin 15 minute ( daca nu o faceti, la copt vi se va retrage aluatul de pe margini). Apoi se coc in cuptorul preincalzit la 180 * C (foc mediu) timp de 10 minute.
3.Incalziti smantana si topiti mozzarella faramitata in ea, potriviti de sare,piper si un varf de cutit de nucsoara.
4.Turnati sosul format in tarta, apoi incepeti sa asezati legumele concentric, in asa fel incat sa realizati un joc de culori..Eu am pornit de la margine spre centru
5.Coaceti in cuptorul preincalzit la foc mediu pqana ce aluatul si legumele sunt frumos rumenite, aprozimativ 30-40 de minute.
6.Se poate manca calda sau rece, e la fel de buna.

Pofta buna !

Aluat cu vin pentru tarte sarate

Un aluat grozav de gustos pentru tarte sarate.Am facut mai multe tarte cu el, ale caror retete urmeaza.
INGREDIENTE  
pentru o formă cu diametrul de 26 cm
-100 ml vin alb sec
-80 ml ulei de măsline extravirgin sau floarea soarelui sau amestec de masline cu floarea soarelui
-300g făină 
-1/2 lingurita de sare
MOD DE PREPARARE:
1.Puneti intr-un borcan cu capac vinul, uleiul, sarea si emulsionati prin agitare
2.Puneti amestecul rezultat in bolul mixerului, adaugati faina in transe si mixati cu ajutorul carligelor pentru framantare, sau cu mana, pana obtineti un aluat omogen, dupa care il dati la rece pentru 15 minute,cel putin.
Aluatul cu vin poate fi folosit si pentru retete de post
M-am inspirat de aici .

Salata de toamna cu rucola si piersici


Bucatarul curajos din luna august ne provoaca prin All day cooking cu o reteta de salata de rucola cu portocale si curcan.E o salata grozava cand ai resturi de friptura de curcan.Cum eu nu am avut, l-am inlocuit cu prosciutto crudo si cum sezonul e mai degraba varatic decat iernatic, am inlocuit portocalele cu piersici.Asta e ca-n bancurile cu radio Erevan : cum o dai, nu iese bicicleta ci mitraliera.

INGREDIENTE:
-2 maini de rucola
-o piersica
-o mana de masline
-2-3 felii de prosciutto crudo
-50 g emmentaler
-2 linguri seminte de pin
-4 linguri otet balsamic
-2 linguri vin rosu
-o lingura sirop de artar sau miere
-ulei de masline
-sare,piper dupa gust

MOD DE PREPARARE:
1.Se prepara reductia de otet balsamic fierband impreuna otetul si vinul,pana se reduce la jumatate, apoi adaugam siropul de artar si mai lasam pe foc 30 de secunde.
2.Se amesteca rucola, cu piersicile feliate, sunca taiata fasii, maslinele si foarte putin u;lei de masline.Se presara cu felii subtiri de emmentaler si seminte de pin rumenite putin intr-o tigaie antiaderenta,fara ulei.Se stropeste cu reductia de otet balsamic, sare,piper dupa gust
Pofta buna !

luni, 16 septembrie 2013

Wonton prajiti ( coltunasi chinezesti prajiti umpluti cu porc, legume si castane de apa)



Wonton sunt niste coltunasi de sorginte chinezeasca.Forma lor difera de la regiune la regiune.In principiu au forma triunghiulara sau derivata de aici. In general ei se mananca fierti in apa sau aburi ,ca parte constituenta a unei supe sau ca aperitiv ,caz in care se manaca inmuiati in diferite sosuri, dupa preferinta, dar se manaca si prajiti (deep fry) in ulei . In afara Chinei ,in statele sud-est asiatice si in bucataria chino-americana ,forma este putin diferita si difera si modul de gatire, adica se intalnesc mai des prajiti .
Dar reteta este geniala! Ma gandesc ca daca nu aveam aparatul de facut paste n-as fi facut-o, mai ales ca la noi nu se gasesc foi pentru pastele astea, poate doar in magazinele din Dragonul Rosu.Dar a meritat cu varf si indesat tot efortul.

INGREDIENTE :
masura ceasca : 240 ml

ptr foi :
-2 cesti de faina
-un ou
-1/2 sau 1/3 ceasca de apa, depide de faina (eu am folosit 1/2)
-3/4 lingurita sare

ptr.umplutura:
-250 g carne de porc tocata (sau puteti folosi de care va place)
-2 cepe verzi tocate
-un catel de usturoi tocat
-un cm de radacina rasa de ghimbir
-200 g mix congelat de legume chinezesti
-5 castane de apa (din conserva) clatite cu apa rece si tocate
-1/2 lingurita de "five spices" (condiment specific chinezesc,foarte aromat)
-o lingura de amidon de porumb
-o lingura sos de soia light
-o lingura vin de orez (sau vin alb sec)
-2 lingurite ulei de susan

ptr.sosul de acompaniament :
-sos de chili  dulce-iute, cu usturoi
si
-sos de soia aromat :
       -6 linguri sos soia light
       -2 linguri otet de orez
       -cozi de ceapa verde
       -cateva picaturi de ulei de susan sau ulei cu chili

MOD DE PREPARARE:






Iata ingredientele, mai putin ceapa verde pe care am uitat s-o "chem" la sedinta foto.Le-am pozat ca sa vedeti cum arata castanele de apa, care se gasesc uneori la Carrefour sau Megaimage.


 1.Faina cernuta se pune intr-un castron mai larg, se face un crater in ea si se adauga oul batut in prealabil cu sare si 1/4 ceasca de apa rece.Se amesteca si se adauga gradual restul de 1/4 de ceasca de apa, sau cat simtiti ca e nevoie ca sa iasa un aluat maleabil, elastic si matasos.Daca apasati cu degetul in el trebuie sa-si revina .Totil depinde de umiditatea fainii.Asa ca adaugati apa sau faina cat credeti ca e nevoie ca sa iasa aluatul asa cum am zis.Faceti o bila din el si lasa-ti-l 30 de minute la odihna.
 Masinaria asta e absolut extraordinara ! Dar cred ca si o masina de facut paste, de mana e la fel de buna si mai ales utila.
2.Impartiti aluatul in bucati mai mici,va va fi mai usor de lucrat cu el. intindeti o bucata cu sucitorul sau in masina de paste, pana obtineti o foaie subtire.In cazul masinii de paste, presarati faina peste foaie la fiecare trecere.Restul de bucati de aluat le tineti acoperite cu plastic sau cu un prosop umed.De fiecare data terminati foaia inceputa si apoi va apucati de urmatoarea : ajungand la o grosime mica se usuca repede, asa ca trebuie lucrata cap coada fiecare foaie.

3.Puneti foaia subtiata ( la masina mea am subtiat-o pana la marimea 6) pe blatul infainat si taiati patrate cu latura de 8 cm.Ideal ar fi sa aveti o forma patarata cu care sa taiati aluatul, ar merge mult mai repede.Eu n-am avut,Asta-i cea mai lunga operatie.

 4.Asezati patratele,DUPA CE LE-ATI PRESARAT IARASI CU FAINA, unele peste altele, in topuri intr-o punga bine inchisa.In momentul acesta ele pot fi refrigerate sau puse in congelator,pentru folosire ulterioara.Eu am facut foile cu o seara inainte si le-am tinut la frigider pana in momentul folosirii.
 5.Asezati cate 8-10 patrate, sau cate va permite blatul de lucru infainat neaparat, puneti aproximativ o jumatate de lingurita de umplutura in mijlocul fiecarui patrat, ungeti doua laturi adiacente cu ou batut amestecat cu apa ( cred ca merge si numai cu apa)

 6.Pliati laturile opuse celor unse , pe diagonala in asa fel incat sa obtineti un triunghi , dar avand grija sa impingeti cu degetele, in timp ce sigilati triunghiul, ca sa iasa aerul dintre foi.
 7.Se face cu degetul aratator o indentatie, in mijlocul bazei triunghiului ca in poza de mai sus
 8.Se aduc varfurile adiacente bazei mari a triughiului unul peste altul
si se sigileaza prin presare usoara.

9.Se lasa barcutele rezultate pe o farfurie infainata, aproximativ 5 minute
 10.Se incinge uleiul in wok (cam 2 cm de ulei) pana la temperatura la care daca introducem in ulei coada unei linguri de lemn, se formeaza in jurul ei bule de aer, semne de temperatura optima pentru prajirea deep fry .
 11.in acest moment se pot introduce coltunasii ,se reduce focul la jumatatespre mic si se prajesc pana ce capata o culoare aramie,intorcandu-i din cand in cand.
12.Se scot pe un gratar acoperit cu servt de hartie absorbant, pentru apierde excesul de ulei
13.se mananca inmuiate in ce sos va place .Eu am folosit sos de chili dulce-iute cu usturoi si am mai facut un sos amestecand sosul de soia cu otetul de orez,cozi de ceapa verde tocate si 2-3 picaturi de ulei de susan.
Va sfatuiesc sa faceti loturi de cate 20 de coltunasi: Cel mai rapid mod de lucru este punand pe blatul de lucru cate patrate de aluat va incap,apoi sa faceti fiecare operatie o data la tot lotul: adica puneti umplutura pe fiecare, apoi sa ungeti fiecare patrat cu ou, apoi formati triunghiurile si sigilati-le si asa mai departe.Va merge mult mai repede, decat daca veti forma fiecare coltunas in parte, unul cate unul.Sper ca m-am facut inteleasa.
Pare complicat dar nu este de loc.Dupa prima transa,cand invatati, veti vedea ca merge totul mult mai repede.
Pofta buna ! Va asigur ca o sa aveti !

vineri, 13 septembrie 2013

Curry de pui cu fasole verde


Curry-ul se numara printre mancarurile care imi plac.Imi place pentru ca este o macare simpla, rapida, aromata si iute.Cine nu manaca iute,poate avea aparent o problema.dar cum totul se rezolva pe lumea asta, se rezolva si asta : folositi mai putin praf curry, sau cautati o marca ce e mai putin iute.Eu intotdeauna mai adaug si ardei iute sau fulgi de ardei iute, dar nu mai pun asta in reteta ca sa nu va sperii.

INGREDIENTE:
-2 piepturi de pui
-o ceapă mare tocată solzişori
-3 căţei de ustruroi tocaţi
-un ardei roşu tăiat cubuleţe
-3 cm rădăcină de ghimbir rasă
-3 linguri praf de curry
-200 ml lapte de cocos sau sana
-500 g fasole verde
-o lingură amidon de porumb

MOD DE PREPARARE :
1.Se taie piepturile de pui fâşii

2.Se încinge wok-ul şi uleiul se adaugă ghimbirul şi usturoiul se rumenesc 10 de secunde ,se adaugă ceapa şi ardeiul, apoi făşiile de carne şi se rumenesc şi ele.


3.Se adaugă fasolea verde, se stinge cu lapte de cocos  şi se lasă să fiarbă împreună 10-15 minute.Dacă e nevoie se adaugă apă.Când fasolea şi carnea au fiert se amestecă amidonul cu o lingură de apă rece şi se adaugă în mâncare, se mai dă un clocot să se lege sosul, se potriveşte de sare şi piper.
Dacă folosiţi iaurt în loc de lapte de cocos, fierbeţi separat în prealabil fasolea,iar iaurtul sau sana le adăugaţi la sfârşit.
Se serveşte alături de orez.

Poftă bună !

miercuri, 11 septembrie 2013

Gem de nectarine si stafide


Am gasit ideea acestei retete pe blogul Bucatareli la borcan,pe care il urmaresc cu mare interes.Mi-a placut reteta, asa ca am pus-o in practica si cred ca merita a fi cunoscuta. Iese un gem cu o aroma extraordinara de culoarea chihlimbarului de Buzau.

INGREDIENTE :
-un kg de nectarine curatate de samburi si taiate cubulete
-un kilogram de zahar
-un baton de vanilie
-un baton mic de scortisoara
-50 g stafide
-100 ml rom
-sucul de la jumatate de lamaie

MOD DE PREPARARE:
1.Se spala si se curata nectarinele de samburi, apoi se taie cubulete si se amesteca cu zaharul, lasand 2 ore sa se extraga sucul din piersici.Stafidele se inmoaie in rom.
2.Se pun la fiert intr-o cratita cu fundul gros,la foc mic, nectarinele, zaharul, batonul de vanilie si stafidele cu rom cu tot.Se amesteca frecvent,pentru a nu se lipi gemul de fund.Spre sfarsitul fierberii se adauga scortisoara si sucul de lamaie.Gemul e gata cand de pe lingura cad 3 picaturi , sau daca punem putin gem pe o farfurioara rece, acesta se intareste si nu curge.

3.Se lasa gemul sa se raceasca ,apoi se pune in borcane fierbinti (incalzite in cuptor) ,inchideti cu capacele si daca nu aveti o camara rece, sterilizati-le la bain marie.
Spor la conservat !

joi, 5 septembrie 2013

Pansy's recipes la Electrolux Taste Festival 4

Am ajuns in cele din urma si la ultima etapa, cea de-a patra, a concursului organizat de Electrolux, care ne-a prilejuit un exercitiu de imaginatie incitant : intai ne-am facut un plan de bataie,apoi ne-am amenajat standul cat mai reprezentativ, apoi am prezentat in mare preparatele ce urmeaza sa le gazduiasca standul , impreuna cu preparatul principal prezentat in amanunt.Acum a venit randul prezentarii mai detaliate a restului preparatelor si a modalitatii alese de promovare a lor.


Asa ca va invit in micul meu coltisor din bucataria bunicii, devenit ,iata,standul Panselutei la Electrolux taste festival. Aromele si culorile verii va vor intampina in paleta mea de preparate:
Torturile (toate sunt retetele mele, mai putin tortul punch) vor fi prezentate de fapt sub forma de minitortulete

Tortul punci (punch), de altfel reteta mamei mele, un tort ingenios, aromat si colorat, imbracat in ciocolata.

Tortul cu dulce de leche si lamaie, un tort fin,dulce-acrisor cu aroma de caramel si lamaie.

Tortul de migdale cu crema de zmeura, este un tort cu blat de migdale ,crema de mascarpone si zmeura,aromata cu sambure tonka si decorat cu jeleu de zmeura

Tort de ciocolata alba si afine este un tort cu doua feluri de blat :unul avand in compozitie si afine , iar crema este de ciocolata alba si afine
Urmeaza sectiunea brioselor (cupcakes) , care va cuprinde trei feluri diferite

Briose cu afine , care au in compozitie piure de afine si sunt decorate cu crema de branza si afine
Briose cu zmeura, care au aluat cu lapte condensat si sunt decorate cu crema de branza si zmeura
Briose cu nectarine, care au in aluat bucatele de nectarine si sunt decorate cu crema de branza si vanilie.
Dupa briose vine randul tartelor dulci si sarate.
Tarte dulci:



Minitarte cu crema frangipane si fructe de padure (aluat fraged,crema frangipane, fructe de padure)

Minitarte cu crema frangipane, mere si fistic (aluat fraged, crema frangipane, mere,sirop de agave,fistic)

Minitarte cu ciocolata (aluat fraged, ganache de ciocolata)
Tarte sarate

Minitarte cu ceapa caramelizata si branza de capra (aluat feaged cu ulei si vin, ceapa rosie caramelizata, branza proaspata de capra)

Minitarte cu vinete si prosciutto (aluat fraged cu ulei si vin, vinete,branza,rosii,smantana,oua,prosciutto crudo)

Minitarte cu gorgonzola si smochine (aluat fraged cu ulei si vin, gorgonzola, smantana,ou,smochine)

Minitarte cu legume (aluat fraged cu ulei si vin, mozzarella,smantana, ou, vinete, dovlecei, morcovi)



Minitarte cu ciuperci si praz (aluat fraged cu ulei si vin,praz, ciuperci, smantana, ou, cascaval,verdeata)
Si sa scriu sunt multe,d'apoi sa le fac !
Toata munca asta va trebui sa beneficieze de o promovare pe masura. Va trebui sa folosesc la maxim eventualele facilitati oferite de organizator,in privinta promovarii.
Voi incepe prin a-mi expune produsele cat mai atractiv,cu impact vizual maxim.
Sunt convinsa ca  aromele fructelor si legumelor proaspete, ale branzeturilor fine vor sustine prezentarile pe care le voi face, cu acelasi drag, fiecarui vizitator. Retetele mele vor deveni mici povesti cu gust si  tâlc din care nu vor lipsi cateva dintre secretele mele. 
 Surprizele se afla sub tejghea: ambalaje personalizate: cutiute din carton reciclanbil, sacose, servetele, inscriptionate cu numele blogului si adresa de web, mici flyere pe care am scris retetele produselor, flyere de prezentare a blogului, carti de vizita, care vor insoti si fiecare produs cumparat. 
Flyerele si cartile de vizita vor fi oferite si celorlati vizitatori.
 Am mai pregatit si un mic concurs cu premii, o tombola. Vizitatorii primesc cate un bilet pe care il completeaza si in care se afla si un mic chestionar despre produsele gustate. Din ora in ora are loc extragerea castigatorului, care primeste o cartulie „poche” cu retetele mele proprii. Dau si autograf!
 O data pe zi voi face demonstratii „live”, cu prepararea unuia dintre produsele etalate si ales de publicul vizitator. Accept si ajutoare, dintre vizitatorii care au propus reteta, iar rodul colaborarii va fi degustat de toata lumea, cu mare placere si curiozitate.
 Cu asta se incheie periplul meu virtual in lumea festivalurilor culinare si nu pot sa sper decat ca v-a placut !




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...