INGREDIENTE
250 g margarina Rama maestro (un cub)
200 g zahar praf ( 1 ceasca (cup))
1 pliculet zahar vanilat
4 oua
3 lg (lingurite ) scortisoara
270 g faina ( 1 3/4 cesti )
3 lg praf copt
40 g cacao ( 5 lg )
500 g mere rase
o mana de merisor (cranberry)
coaja de la o lamaie sau portocala
esenta de rom
ptr. glazura:
200 g ciocolata
1 Lg (lingura ) ulei sau 50 g margarina sau 100 g smantana de frisca
MOD DE PREPARARE:
-margarina se freaca spuma ,apoi se adauga zaharul, zaharul vanilat si esenta de rom
-se adauga apoi ouale unul cate unul mixand bine dupa fiecare.
-intr-un castron separat se amesteca faina (preferabil cernuta ) ,praful de copt,scortisoara,cacaoa,coaja de lamaie
-se adauga faina peste unt cate putin si se amesteca
-se incorporeaza merele rase si merisorul sau stafidele
-se pune amestecul in tava tapetata cu hartie de copt si se coace la 180 gr C timp 40-50 min,sau pana trece proba cu scobitoarea.
-dupa ce se scoate din cuptor, se taie dupa dorinta si se lasa la racit.
Intretimp se face glazura incalzind ciocolata la bain marie si amestecand-o cu ulei,sau margarina sau frisca.
Dupa ce s-a racit prajitura se glazureaza dupa dorinta.Fie se glazureaza direct in tava ,sau fiecare bucata in parte.
Pansy, ce delicios arata prajitura.....multa cioco..yammmmmyyyy
RăspundețiȘtergeree foarte buna si se face repede !
RăspundețiȘtergere