marți, 30 noiembrie 2010

Tarta cu mere

Iata a treia prajitura din Top 10 :

INGREDIENTE:

Ingredientele sunt pentru o forma de tarta cu diametrul de 27 cm.
-2 1/2 cesti (masura cup) faina
-250 g margarina Rama maestro
-1 lg sare
-1 lg cu vf zahar brun
-3-6 Lg apa rece

umplutura :

-1,35 kg mere
-2/3 cana zahar
-3 lg faina
-1/8 lg nucsoara
-1/2 lg scortisoara
-1 1/2  Lg brandy
-2 plicuri zahar vanilat


MOD DE PREPARARE:


-se face un aluatul fraged, framantand usor,cu varful degetelor faina amestecata cu sarea si zaharul si margarina rece,apoi se adauga intre 3 si 6 linguri de apa rece,functie de faina.eu am adugat 5 linguri.
- se da 30 de minute la frigider,invelit in folie
-se pregateste umplutura,taind merele cubulete si amestecandu-le cu restul ingredientelor.Nu le lasam de loc sa stea cu zahar.
-dupa ce s-a odihnit la rece ,se imparte aluatul in doua,se intinde prima bila de aluat cu sucitorul, rotund,se imbraca forma de tarta,apoi se pune umplutura si se acopera cu a doua bila de aluat,ce a fost si ea intinsa aprozimativ de diametul tartei .se lipesc cele 2 parti,se ung cu ou si se da tarta la cuptorul incins la 210*   timp de 20 de minute,apoi se reduce focul la 180* si se tine pana se rumeneste frumos ,cam 45 de minute,depinde de cuptor.
Se lasa la racit,dupa care se scoate din forma si se serveste.

6 comentarii:

  1. Buna de tto tarta asta!Tot ce este cu mere,la noi are cea mai mare trecere :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Acum mă apuc să fac tarta dar înainte să spun cum a fost, trebuie să îți povestesc ceva incredibil în legătură cu ingredientele că după aia uit... Mă gândeam și zâmbeam că trebuie să pun 1,35 kg mere... La supermarket am pus în pungă mai multe mere egale ca mărime în ideea în care o să împart greutatea totală la numărul de mere ca să obțin o cantitate de aprox. 1,35 kg, eventual să pot să mai înjumătățesc unul să fiu cât mai aproape de ideal. Când le-am pus pe cântar, să-mi iasă ochii ca la melc: 1, 35 kg!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Cataline,esti tare !o sa va placa tarta sunt sigura!

    RăspundețiȘtergere
  4. Pansy! N-am cuvinte să-ți spun de ce complimente am avut parte în seara asta. Am avut musafiri și deși nu se recomandă să gătești ceva pentru prima oară tocmai când ai oaspeți, știu că pot avea încredere în rețetele tale. Dar tu nu m-ai prevenit că rețeta asta este divină! Acu' tre' să o traduc și în spaniolă...

    RăspundețiȘtergere
  5. bravo Cataline ! lasa ca tradusul e un exercitiu binevenit !

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...