INGREDIENTE:
-10 pachete bisc Oreo (66 g/ pachet)
-125 g +50 g unt
-200 g ciocolata
-3/4 cana zahar
-250 g branza Philadelphia
-250 g mascarpone
-5 Lg bune de smantana
-4 oua
-1 lg extract de vanilie (sau 1 pliculet zahar vanilat)
-coaja rasa de la o portocala
-30-50 ml lichior de portocale (eu am pus Cointreau,ca tocmai am primit o sticla )
MOD DE PREPARARE:
-biscuitii se zdrobesc fie cu un blender,fie ii puneti intr-o punga si ii bateti cu ciocanult de carne
-se topestc cei 125 g de margarina sau unt
-biscuitii zdrobiti se amesteca cu margarina sau untul topit
-apoi se tapeteaza o forma cu pereti detasabili cu amestecul de biscuiti.Eu am tapetat peretele lateral inegal pe inaltime,pentru ca imi place aspectul rustic care rezulta la final.Apoi se da la cuptor (170-180*) pentru 10 minute,dupa care se scoate si se lasa sa se raceasca.
-intretimp se mixeaza bine branza,mascarpone,smantana,zaharul si ouale
-ciocolata se topeste la foc mic si se amesteca cu cei 75 g de margarina sau unt ramase.Apoi se lasa sa se raceasca,pana nu mai este fierbinte
-se adauga ciocolata,extracul de vanilie,lichiorul de portocale si coaja rasa de portocale si in amestecul de branza si oua.
-se toarna in forma,peste blatul de biscuiti racit si se da la cuptorul preincalzit la 170* C pentru aproximativ 40 de minute.
-cand e gata ,crema crapa ca in poza de mai sus.
-lasam la racit vreo 30 de minute,apoi detasam peretele lateral al formei.
Simplu de facut si extrem de fina si gustoasa !
Excelenta reteta, iar de aratat arata super fain si apetisant.
RăspundețiȘtergereTe pup si-ti doresc o zi faina.
hmm arata fenomenal si eu veau o feliuta :)
RăspundețiȘtergerefetelor,crema este de o finete remarcabila !merita toti banii si incercarile!
RăspundețiȘtergeretare tare bine arata:)am trecut-o pe lista "de facut"
RăspundețiȘtergereWau...ce ciocolatos! Super!
RăspundețiȘtergerece faina este tarta
RăspundețiȘtergeremirosul de ciocolata a ajuns pana la mine. cheecake-ul tau arata super bine.
RăspundețiȘtergerein ultima vreme am descoperit ca daca pui tava cu cheesecake in alta tava cu apa fierbinte si dai la copt iese mult mai pufoasa si cremoasa si ai slabe sance sa-ti mai crape deasupra, facand-o si mai aratoasa.
sper sa ai parte de un weekend minunat.
Arata foarte bine tarta si cred ca e si foarte gustoasa!interesanta reteta si merita incercata si in plus se face foarte usor!te pup,o zi buna!
RăspundețiȘtergeremultumesc de pont,green girl,am sa-l incerc
RăspundețiȘtergereLop,viu acuma sa vad ce si cum,multumesc de invitatie !
RăspundețiȘtergeregabriela draga,de meritat merita,garantat !
RăspundețiȘtergereGata, m-am prezentat pt.o felie ciocolatoasa ca tare bine mai arata. Biscuitii i-ai pus cu tot cu crema? Si ce ciocolata ai folosit: amaruie sau cu lapte? Merci!
RăspundețiȘtergereLiana draga,biscuitii i-am pus cu tot cu crema ,iar ciocolata a fost de menaj amaruie.
RăspundețiȘtergereMerci, esti o draguta, o sa caut si eu biscuitii. pup
RăspundețiȘtergereTocmai mănânc prima felie din tarta asta minunată. Dar ce spun eu ”mănânc”... o SAVUREZ la maxim!
RăspundețiȘtergereÎnainte să pun crema peste blatul de biscuiți Oreo am observat că mi-a ieșit mai fluidă decât în pozele tale (Mascarpone pe care l-am găsit aici era cam slăbuț) dar în consecință, suprafața a crăpat cam 10-15 minute mai târziu, iar în rest nu a fost nicio problemă. În loc de Cointreau am luat o sticlă de Triple Sec care m-a costat fix de 10 ori mai puțin. În schimb, m-am obrăznicit la ciocolată - am găsit una faină de tot de la Nestle cu 60% cacao și coji de portocală.
Mulțumim pentru rețetă!
cataline,eram sigura ca o sa va placa.poate mascarpone ala al tau o fi fost mai fluid.bine ca a iesit si v-a placut!
RăspundețiȘtergere