sâmbătă, 6 noiembrie 2010

Prajitura "rasturnata" cu prune si afine

 Este o prajitura rapida si aromata,iar blatul e putin deosebit de cel al prajturilor de tipul asta,pentru ca el este ,alaturi de fructe purtatorul pricipal de arome.

INGREDIENTE :

-3/4 pachet unt
-1 ceasca (cup =240 ml) zahar brun
-1 Lg (lingura ) miere
-aprox 500 g prune
-afine,dupa dorinta(aprox 1 ceasca)

-1 1/2 ceasca faina
-1 plic praf de copt (2 lg )
-1/2 lg (lingurita) scortisoara
-1/4 lg sare
-1 ceasca zahar
-2 oua
-1/2 lg extract de vanilie sau in lipsa 1 plic zahar vanilat
-1/4 lg esenta de migdale
-1/2 ceasca lapte

frisca pentru ornat

MOD DE PREPARARE :


 -JUMATATE din cantitatea de unt ,zaharul brun si mierea se topesc intr-o forma,apoi se aseaza in aceasta mixtura  prunele taiate felii (in 4 sau in 6 depinde de dimensiunea prunelor,feliile nu trebuie sa fie subtiri)si afinele
 -se amesteca faina cernuta,praful de copt,scortisoara si sarea intr-un castron
-jumatatea ramasa de unt se bate spuma,apoi se adauga toata cantitatea de zahar si se bate in continuare ,apoi ouale unul cate unul,extractul de vanilie (daca folosim ) si incepem se adaugam ingredientele uscate amestecate mai sus in alternanta cu laptele (adica o lingura amestec de faina,putin lapte si tot asa).
-amestecul rezultat il punem peste fructe,destul de neregulat si nu pana in marginea formei,ca siropul ce se va forma in cuptor sa patrunda si in aluat.
-punem prajitura in cuptorul incins la 180 de grade pentru aproximativ 1 ora si 10 minute (stiti voi proba cu scobitoarea )
 -dupa ce o scoatem din cuptor lasam sa se raceasca in tava cam 30 de minute
 -apoi rasturnam prajitura pe un platou
-si ne repezim sa o mancam cu frisca.

18 comentarii:

  1. ma reped si eu sa fur o feliuta pt. desertul de azi!:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce bunatate.....merge si cu o cupa de inghetata...Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ce fain arata ,o sa incerc sa fac si eu reteta asta ,imi place prunele foarte mult.. weekend placut :)

    RăspundețiȘtergere
  4. O retea cu adevarat rapida si aromata.

    Miroase pana la mine :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Prune, afine..........mmm.........ce deliciu.

    RăspundețiȘtergere
  6. fetelor e incredibil de buna,parca nu arata cat de buna ar fi.n-am stiut eu ca fotograf s-o pun in valoare,dar merita s-o incercati.afinele sunt esentiale in combinatie.

    RăspundețiȘtergere
  7. M-ai dat pe spate cu rasturnata asta ;-))

    RăspundețiȘtergere
  8. Nawal ma bucur ca ai trecut pe aici.mie imi face mare placere sa-ti vizitez blog-ul.mi-a placut foarte mult Marocul,ca sa nu spun ca m-a fascinat.

    RăspundețiȘtergere
  9. Naina ,merge chiar cu o cupa de sampanie ..!!!

    RăspundețiȘtergere
  10. drept e lia draga mea ! sper ca anul viitor sa ajung pana la baia mare !eu,fara miros !

    RăspundețiȘtergere
  11. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  12. Liana draga,zi din timp cand vii la bucuresti si te-oi astepta io cu ceva ,macar cu o cafea buna !

    RăspundețiȘtergere
  13. Retetele tale ma fac sa imi ploua in gura.

    RăspundețiȘtergere
  14. multumumesc mult miha !cand un compliment vine de la tine,e de bine !

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...