Va place friptura de vaca in sange ? Atunci asta e o reteta care va va satisface pe deplin .Carnea de vaca se manaca in sange.Asta ca sa fie moale si suculenta.Daca nu va place in sange,atunci trebuie sa mariti putin timpul de frigere,dar cu mare grija ca sa nu iasa o bucata de talpa,aromata bine ,ce-i drept.La carnea de vaca si la fructele de mare de altfel,diferenta de la agonie la extaz e de o clipa.
INGREDIENTE:
pentru 6 portii
-6 felii de antricot de vaca,fara os,cam de 3 degete bune grosime (asta face aproximativ 1,3 kg)
-1 kg de cartofi noi
-0,6 kg fasole verde
-100 g unt
-50 ml coniac
-1/2 ceasca smantana (125 ml ) dulce,lichida
-0,5 l supa de vaca
-3-4 Lg (linguri) piper macinat grosier
-sare
MOD DE PREPARARE :
- cartofii se taie felii mici,se fierb de jumatate,se scurg bine,apoi se prajesc intr-o tigaie,in putin ulei,pana se rumenesc,apoi se lasa pe un prosop de hartie sa se scurga excesul de ulei.
-fasolea se fierbe in abur,avand grija sa nu se fleoascaie,adica sa fie fiarta , dar ferma.
-carnea se pune la fript intr-o tigaie antiaderenta ,aprox 3-4 minute pe fiecare parte
-dupa care se flambeaza cu putin coniac
-tigaia se deglaseaza cu supa de vita
-se adauga untul si se lasa sa se topeasca,apoi piperul
-se adauga 30-50 ml de coniac,se aduce iar la fierbere
-apoi ceasca de smantana si se lasa sa fiarba usor sa se lege sosul si sa se evapore mirosul de alcool
-se pun apoi bucatile de carne in sos,se lasa pe foc mic,cate 5 minute pe fiecare parte.
-carnea se aseaza pe farfurii,(sosul din tigaie se pune in sosiera) alaturi de cartofi,fasole verde si se stropeste cu sos.
-asta e sectiunea !
Pansy,felicitari!m-ai convins sa incerc si eu minunea asta de reteta...arata super bine si-mi place tare cum ai explicat!
RăspundețiȘtergeredrga mea tiza, ai sa vezi ca sosul ala e ,inunat si ai sa-l pastrezi si pentru altceva chiar daca nu mai ramane carne.mie imi place ur si si mplu pe paine prajita ! merita experienta va asigur !
RăspundețiȘtergeream ceva probleme cu viteza internetului asa ca apar franturi de cuvinte.poate tastez prea repede ,imi pare rau,ca lor cred ca nu le pare !
RăspundețiȘtergerenu stiu daca am explicat bine,aici depinde de cat de tare va place sa fie facuta carnea.fiind vorba de vita si avand in vedere ca in carciumile romanesti e foarte greu sa mananci o friptura de vaca buna, fie ca e in sange sau ceva mai putin in sange (ca altfel iese talpa !!!!)adica vroiam sa spun ca friptura de vaca are alte reguli decat cea de porc.in general fiecare tip de carne ,are,in functie de grosimea bucatii mai ales,un alt timp de gatire.am decis sa fac o poastare separata deferitoare la acest subiect
RăspundețiȘtergereEu cu carnea de vaca nu prea ma inteleg, dar sosul asta al tau, de piper trebuie incercat! Sincera sa fiu, abia astept sa citesc despre regimul de gatire al diveritelor carnuri! Poate mai invat si eu cate ceva ;)
RăspundețiȘtergereWow, ce delicatesa !Imi ploua-n gura !
RăspundețiȘtergereDelicios arata... Felicitari
RăspundețiȘtergereExact cum imi place, o portie pt.mine, te rog ;-)
RăspundețiȘtergeream uitat sa va spun ca reteta asta este din ciclul mananci si plangi mananci
RăspundețiȘtergere:) )
Ștergere