sâmbătă, 15 ianuarie 2011

Meniul de Anul Nou !


Postez abia acum,dar am fost plecata o saptamana si am avut si probleme cu calculatorul.Dar azi,Tudor a reusit sa termine depanarea si iata-ma reloaded !Asa ca am sa va "omor" cu meniul de Revelion.
             
Ideea si realizarea felurilor principale au fost ale lui Alex ,istoricul nostru preferat,notre belle americaine,karaokista invetererata dupa parerea prietenei noastre ,as zice vechi,da'mi-e sa nu se supere, Mihaela,dupa numele de cod Misheta(sau pe frantuzeste ,ceea ce nu mai stie multa lume , Michetta).Asa a fost intelegerea cu Alex,ca nu ma bag (si nu aveam cum ,de altfel) in meniul ei pentru felurile pricipale.
 Intai am sa va spun meniul ,apoi povestea :

aperitive : principal (ca nimeni n-a baut altceva ) gin martini (cu masline verzi,"of corse") cu gandul la 007(da' nu la vodca)
-spirale cu tapenade ( un fel de pasta de masline cu anchois ),
-pateuri cu gorgonzola si
-limba de porc cu sos remoulade.
Aperitivele astea le-am facut eu.

fel principal:
-homar cu sos de unt lichefiat
-somon cu scoici Saint Jaques si spanac, in crusta , cu garnitura de sparanghel,totul stropit cu sos olandez
-friptura de porc in crusta de susan si frigarui de legume,realizata cu multa aplicatie de Misheta.

ca desert : dulciurile de la Craciun pe care nu le-am putut dovedi ,plus placinta Mishetei ,care nici ea  nu a putut fi dovedita.
Totul stropit din belsug cu sampanie spaniola (cumparata cu mare aplicatie de la Metro,in ziua cu scutire de TVA) si un foarte bun vin de Jidvei .
             
Tot ce baiguiam eu , ca nu e mancare,ca asa ceva nu s-a pomenit ,drept e ca am fost doar 7 persoane,pentru prima oara la Revelion,s-a dovedit total neadecvat.Pentru ca totul a fost atat de bun si satios ca oricum nu am mai fi putut manca nimic,Nici macar dulciuri.Poate doar o inghetata sa mai fi mers,da'n-am avut.

Asta a fost masa de inceput.Tudor a plecat cu aparatul de fotografiat si am avut un altul bun de altfel,dar ramas pe setari necorespunzatoare,asa ca am pierdut o multime de poze pana ne-am prins.

Astea  sunt aperitivele mele :limba cu sos remoulade,pateurile cu gorgomzola si spiralele cu tapenade.

 Curiosilor !!!! Homarul Maxi,cel mai mare,cred ca a avut putin peste 1 kilogram, e admirat de toata lumea,inainte de a sfarsi in oala.

In oala mare e Maxi,homarul ce vi l-am aratat,pe tava fratii lui mai mici.Mitul ce zice ca plange homarul cand il bagi in apa (pare ca datorita aerului strans in carapace ce se elibereza in momentul dilatarii carapacei prin fierbere, ar scoate niste sunete) nu este adevarat.Homarii nostrii n-au plans.Cred ca au fost bucurosi sa faca placere unora ce au visat toata viata lor la homari cu sampanie.
Astia sunt criminalii de homari.Tata si fiica.

Asta e Dinu fericit ca visul omenirii  s-a implinit pentru prima oara : sa manaci homari si sa bei sampanie !!!!!!!!!!!!!
Alexandru,baiatul Mihaelei, cu furculita infipta in homar suparat ca e o masa pestiforma,spre deosebire de Romeo care pare mult mai bucuros.Sa fii barbat si sa te cheme Romeo,nu e de ici de colo ...!!!?
 Asta-i homarul meu ! Nu e Maxi,el a nimerit la Alex,prin consesns.Obiectul din stanga farfuriei e o furculia speciala pentru homari,ca sa poti extrage carnea din locurile cele mai indepartate.
Clesti pentru a manaca homarii,am reusit sa avem la fiecare farfurie.Am cumparat de la metro,dar am folosit si clestii de spart nuci.Intai zdrobim cu clestele de homar, clestii homarului
Apoi extragem carnea din cleste,care are exact forma clestelui.O inmuiem in untul topit si ceva mai bun va asigur ca e greu de gasit.Apoi trecem la "coada,pe are o detasam prin rasucire de restul trupului,rupem cu mana inotatoarele de la coada si cu furculita extragem carnea cozii.
Astea sunt resturile.Masa pare a nu fi aratoasa,dar va asigur ca e spectaculoasa.
Somonul in crusta laolalta cu scoicile Saint Jaques,spanacul,,sparanghelul fiert in abur si sosul olandez ,e ceva care nu stiu daca poate fi inlocuit,dar pot fi facute variante pe o tema data.
 Mihaela a facut o friptura extraordinara,de porc in crusta de susan si frigarui de legume.Abia am gustat-o din pacate,dar nu mai puteam manca absolut nimic.Nici dulciuri.In afara de sampanie ,nu mergea  nimic.totul fusese extrem de satios.

Romeo.Dinu si Sever inecati in "apa marii de pe-ntregul litoral" ,sampanie si trabuce.



.Eram cantonati in amintiri,muzica legata de asta si ne bucuram ca  un om tanar, ca Alex, rezoneaza la placerea noastra. Misheta insa,a rezonat mai putin,  era excedata de nebunia noastra si  ar fi vrut "action".Dans ,antren,ceva...Numai ca n-a fost sa fie.Cu toate astea,gasca s-a spart de-a dreptul, pe la10 -11dimineata.

38 de comentarii:

  1. Quel homard. Il devait être délicieux.
    Très bonne année à toi aussi.
    Bon week-end et à très bientôt.

    RăspundețiȘtergere
  2. drept graiesti ,naina ! si io te pup !

    RăspundețiȘtergere
  3. pansy,ai inceput anul cu voie buna,asa sa-ti fie in intregime!si ce menu gourmet,jos palaria!

    RăspundețiȘtergere
  4. multumesc alison,tare bun a fost,ce-i drept !

    RăspundețiȘtergere
  5. Great menu and spectaculat lobsters.
    Have a wonderful 2011.
    Big hug

    RăspundețiȘtergere
  6. un menu spécial vraiment délicieux je te souhaite ma chère pansy une bonne année plein de succès bravo
    bonne soirée

    RăspundețiȘtergere
  7. merci beaucoup,fimere !une bonne annee a toi aussi !

    RăspundețiȘtergere
  8. Frumoasa petrecerea voastra si ce sa mai zic un adevarat festin culinar.

    RăspundețiȘtergere
  9. O petrecere pe cinste.Asa sa iti mearga tot anul draga mea Pansy.

    RăspundețiȘtergere
  10. bravos !...bine le mai intorci ...si din condei "conule'getule!"...vreau reteta la sosul olandez a lui alex!!!...please!!!

    RăspundețiȘtergere
  11. multumesc draga haplea !festin a fost cu adevarat .

    RăspundețiȘtergere
  12. multumesc medi pentru urari si tie iti doresc la fel !

    RăspundețiȘtergere
  13. Orgie, in adevaratul sens al cuvantului!
    Imi place!
    Imi pare bine ca te-ai distrat pe cinste!

    RăspundețiȘtergere
  14. cred si eu ca a fost o petrecere pe cinste!minunat meniu!am sa prind curaj sa incerc si eu homarul!

    RăspundețiȘtergere
  15. judy,cat pe ce a fost sa-l leg cu sfoara si sa-l scot la plimbare !

    RăspundețiȘtergere
  16. Mari,orgie culinara cred ca ai vrut sa zici !!!da'fina !!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  17. orgie...?! bun! bun! bun!...cand repetam? ...ca eu am repetat deja..."somon in foietaj"!

    RăspundețiȘtergere
  18. Ni-ai luat vorba din gura, exact orgie culinara mi-a venit in minte citind postarea ta. Sa va fie de bine si tot anul sa petreceti cu voie buna !

    RăspundețiȘtergere
  19. Pansy da ce faina petrecere ai avut,sa-ti mearga la fel tot anul ...cum e vorba aia ..si cand o fi mai rau,sa fie ca acu' ...hai ca te pup.

    RăspundețiȘtergere
  20. O, doamne, ce regal, ce meniu, ce fantezii culinare dezlanuite! As fi vrut sa fiu acolo, mi-as fi gasit precis locul printre martini-ul cu masline verzi, sparanghelul asortat cu scoici si homarul periculos. Nici nu vreau sa ma gandesc la sarbatorile urmatoare! La multi ani pentru 2011, sa ai un an plin de lucruri frumoase si oameni frumosi! PS. Te-am adaugat la lista mea, sper ca e ok :)

    RăspundețiȘtergere
  21. a-ti inceput anul cum nu se putea mai bine. homarii aia m-au facut sa salivez la maxim. asa masa de rev, zic si eu.iti doresc un 2011 cu multe mese pline de homari de marimea lui Maxis:)))si nu am putut sa nu iti remarc serviul de masa. superb!te pup

    RăspundețiȘtergere
  22. michetico,am sa fac capitol pentru retetele si pozele tale !pupu-te !

    RăspundețiȘtergere
  23. multumesc Vio si tu sa ai noroc de un bebe asa cum iti doresti,sa fie sanatos si norocos si tu la fel!

    RăspundețiȘtergere
  24. Margot,ma bucur ca m-ai vizitat !keep in touch .carevasazica !

    RăspundețiȘtergere
  25. Lissa draga,urarea ta e faina,da'cred ca nu o sa mai fie prea repede asa un dezmat culinar,visat ce-i drept !

    RăspundețiȘtergere
  26. Giovanna draga mea,multumesc de urari ,ceea ce iti doresc si tie !cat despre farfurii,sunt noi,(mai am unele vechi,de aceeasi factura englezeasca,dar sunt desprecheate si le tin de decor )in sensul ca le-am cumparat acum vreo 3 ani din bulagaria,la pretul mai mic decat al unui serviciu de arcopal de la metro.si e dintr-un portelan foarte bun.imi pare rau si acum ca n-am cumparat doua,ca sa avem 12.am fost anul trecut tot la tolbuhin cu intentia clara de a mai cumpara unul,da'magazinul se desfinntase si nici in alta parte nu am mai gasit.Asta-i povestea farfuriilor.

    RăspundețiȘtergere
  27. deci ai grija de asta :))ca arata extraordinar.

    RăspundețiȘtergere
  28. Vad ca ati petrecut,nu gluma!Bravo,asa se face!Foarte frumos ati pregatit si dupa cum se pare v-ati distrat de minune!
    Un an nou bun sa aveti!

    RăspundețiȘtergere
  29. multumesc mult maya si voua la fel va doresc

    RăspundețiȘtergere
  30. credeam ca mai toti romanii petrec de revelion cu sarmale, fripturi, salata boef cate si mai cate bucate traditionale.
    homaru' ala e bun, da-i infricosator rau :)))

    o saptamana cat mai frumoasa

    RăspundețiȘtergere
  31. SUPER DISTRACTIA SI CE BUCATEEE!YAMMY,CHIAR CA M-AI OMORAT!

    RăspundețiȘtergere
  32. Roxana,sarmalele au fost de Craciun,de revelion ne-am dat in barci !

    RăspundețiȘtergere
  33. Gabriela,bucatele au fost extraordinare,marturisesc in fata marii adunari nationate !

    RăspundețiȘtergere
  34. Toate au fost faine in prezentare,dar tu esti cea mai frumoasa,,,,arati super.te pup!!!

    RăspundețiȘtergere
  35. esti tu o draguta,mirela !da'aia tanata si frumoasa e Alex,io-s aia mai purie si care nu ma vad prea bine din cauza de Maxi!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...