marți, 8 noiembrie 2011

Piept de pui cu varza de Bruxelles

Imi place varza si in mod special varzucile astea mici de Bruxelles.Am gasit la Kaufland la un pret bun si am cumparat,chit au mai trebuit curatate de foile ingalbenite de la suprafata.Dar ma intreb iarasi , retoric evident,ca raspunsul il stiu,de ce nu cultiva si romanii aceste legume,adica sa le gasesti in magazine,sau macar la piata.E ca si cu rosiile cherry,care sunt extrem de prolifice ,foarte aromate si totusi se importa iar preturile sunt oneroase.
Dar sa lasam intrebarile "existentiale " si sa va spun ce-am compozitionat si a iesit ceva tare bun dupa parerea mea. 

INGREDIENTE :
-1 kg varza de Bruxelles ,curatata daca e nevoie,de foile ingalbenite de la suprafata
-2 buc piept de pui 
-100 g bacon
-2 cepe mijlocii maruntite 
-2 catei de usturoi maruntit 
-2 Lg (linguri) coniac
-1 pahar de vin
-1 legatura marar maruntita
-10 frunze de busuioc proaspete 
-fulgi de ardei iute dupa gust 
-sare,piper 
-ulei ptr gatit
-ulei de masline extravergine pentru servit
-mozzarella,cam 3 linguri

MOD DE PREPARARE :

 -baconul se taie bucatele si se rumeneste,apoi se scoate pe o farfurioara
 -in aceeasi tigaie se rumeste si puiul taiat bucati mai mari apoi se scoate si el pe o farfurie
 -daca e nevoie se mai adauga in tigaie ulei si apoi se adauga ceapa si fulgii de ardei iute,se rumenesc usor si se adauga usturoil,apoi se scot si ele pe o farfurie
 -se deglaseaza tigaia cu coniac si vin
 -varza,am fiert-o in prealabil in vasul cu presiune,impreuna cu sare,timp de 5 minute (10 intr-o cratita normala),apoi am pus-o la calit in cratita sau tigaia in care am prajit toate cele.Daca e nevoie,mai adaugam cateva linguri de supa de pui.
 -adaugam carnea si amestecul de ceapa,fierbem la foc mic 5 minute.
-potrivim de sare si piper
 -tocam cozi de ceapa verde sau arpagic (chives),busuioc verde si mai  zdrobim 2 catei de usturoi.
-inchidem focul,adaugam cele de mai sus plus mozzarella si gata ! lasam un sfert de ora si putem servi.

Pofta buna !



11 comentarii:

  1. Tare-mi place varza de Bruxelles .Cat despre cherry tatal meu a cultivat o gradinita intreaga ;)) Cred c-ar merge si cu varza.. dar pana ne incumetam.. :) Minunata papica ai aici!! O zi faina!

    RăspundețiȘtergere
  2. ador varza de bruxelles, iar combinatia cu pui e fenomenala! :*
    mi-ai facut o poftaaaaaa :))

    te pup

    RăspundețiȘtergere
  3. Antonina,te invidiez pentru gradinita de cherry !pai la cuptor,gratinate de ce sa nu mearga ?

    RăspundețiȘtergere
  4. Emily,pot sa spun ca mie imi place combinatia si plusul de aroma adus de baconul prajit o face tare buna.

    RăspundețiȘtergere
  5. si mie imi place varzuca asta si chiar am vazut si eu la kaufland zilele trecute , insa am stat pe ganduri ca aveam alte planuri , dar cred ca nu mai scapa ;) ....

    RăspundețiȘtergere
  6. sunt tare bune la gust varzucile astea de Bruxelles si cand ma gandesc cat sunt de dragalase deja apetitul cresteee.romanii nu le cultivain sere de lene iar batranii de la sate probabil ca nu au auzit de ele.totusi bunica mea are rosii cherry in gradina.le zice rosii anemice :D

    RăspundețiȘtergere
  7. sarah draga,cred ca nu prea mai sunt sere !iar taranii nu stiu de ele,pentru ca eu cred ca nu-i mai greu de cultivat decat varza,plus ca are alt pret! nu stiu cat e de productiva,insa.cat despre rosiile cherry stiu ca e productiva plus gustul de rosie adevarata,care la multe rosii n u se mai regaseste,chiar romanesti.

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...