duminică, 11 noiembrie 2012

Spaghete cu sos de scoici


V-am mai spus cat de mult imi plac fructele marii.Asa ca am incercat si aceasta varianta de alaturare a scoicilor la carnea de vaca.Este practic sos bolognez cu scoici.Rezultatul a fost un deliciu !

INGREDIENTE :
-500 g spaghete
-250 g carne tocata de vita sau amestec
-500 g carne de scoici
-2 conserve mici de rosii decojite
-o lingura de pasta de tomate
-o lingurita de cimbru
-o lingurita de busuioc uscat
-sare, piper dupa gust
-10 frunze de busuioc verde
- o legatura de patrunjel
-parmezan ras

MOD DE PREPARARE:
1.Se fierb spaghetele in apa cu sare,conform indicatiilor de pe ambalaj,dar sa ramana al dente.

2.Se calesc usor ceapa si usturoiul,se adauga carnea tocata si se rumeste si ea,se lasa sa scada apa continuta,apoi se adauga scoicile ,rosiile decojite si taiate cubulete,pasta de tomate,cimbrul si busuiocul.Se lasa sa fiarba usor 10 minute,pana se leaga sosul.Se potriveste de sare si piper.
Dupa ce inchidem focul se adauga patrunjelul si frunzele verzi de busuioc tocate.
3.Se servesc spaghetele cu sosul de scoici si extra verdeata si parmezan ras presarate deasupra
Pofta buna !

6 comentarii:

  1. INteresanta combinatie! Trebuie sa fie foarte buna! :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Sunt mare amator de fructe de mare asa ca ce ai facut aici imi place!.

    Combinatia asta a ta este originala, cel putin pentru mine.

    RăspundețiȘtergere
  3. Multumesc oltean minunat,pentru aprecieri.Eu zic ca e de incercat.La condimente e liber la imaginatie,iz meditareneam sa fie!alb si bleu!e drept ca poza nu reflecta asta,acum mi-am dat seama.Dar....

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...