De cand am descoperit reteta asta ,au devenit chiftelutele mele preferate din dovlecei.Pentru a fi mai dietetice cred ca merg si coapte in cuptor.Am sa incerc si va tin la curent.
INGREDIENTE:
INGREDIENTE:
-3 dovlecei
-o ceapă tocată
-2 ouă
-200 g brânză telemea
-2 legături de mărar verde tocat
-o lingură de mentă uscată mărunţită sau 2
linguri de mentă verde tocată
-3 linguri de făină
-2 linguri de sâmburi de pin
MOD DE PREPARARE:
1.Se curăţă dovleceii şi se dau pe răzătoarea
mare, se pun într-o strecurătoare ,se presară cu sare şi se lasă câteva minute
să îşi lase apa conţinută.Apoi se storc uşor
2.Sâmburii de pin se rumenesc uşor într-o
tigaie antiaderenta.Atenţie, se rumenesc foarte repede!
3.Se toacă mărunt ceapă, se amestecă cu
dovleceii,făina, ouăle, verdeaţa, sâmburii de pin şi brânza tăiată cubuleţe
.Dacă amestecul rezultat vi se pare prea umed,mai adăugaţi făină.
4.Se încinge ulei într-o tigaie, se pun cu
lingura mici grămăjoare de dovlecei , cu spaţiu între ele şi se rumenesc pe
ambele părţi, după care se scot pe hârtie absorbantă de bucătărie, pentru a-şi
lasă excesul de ulei.
Sunt preferatele mele,as manca non stop!!!pupp!!
RăspundețiȘtergeresi mie imi plac.Astept sezonul dovleceilor !
ȘtergereBunatate de mancare!! Imi place enorm ;)
RăspundețiȘtergereCa drept graiesti !
ȘtergereIubesc chiftele cu dovlecel, o sa probez retata ta!
RăspundețiȘtergereBubu te asigur ca n-o sa-ti para rau!
ȘtergereImi plac chiftelutele de dovlecei!!
RăspundețiȘtergere