miercuri, 8 mai 2013

Chiftelute de dovlecei a la grec


De cand am descoperit reteta asta ,au devenit chiftelutele mele preferate din dovlecei.Pentru a fi mai dietetice cred ca merg si coapte in cuptor.Am sa incerc si va tin la curent.

INGREDIENTE:
-3 dovlecei
-o ceapă tocată
-2 ouă
-200 g brânză telemea
-2 legături de mărar verde tocat
-o lingură de mentă uscată mărunţită sau 2 linguri de mentă verde tocată
-3 linguri de făină
-2 linguri de sâmburi de pin

MOD DE PREPARARE:
1.Se curăţă dovleceii şi se dau pe răzătoarea mare, se pun într-o strecurătoare ,se presară cu sare şi se lasă câteva minute să îşi lase apa conţinută.Apoi se storc uşor
2.Sâmburii de pin se rumenesc uşor într-o tigaie antiaderenta.Atenţie, se rumenesc foarte repede!
3.Se toacă mărunt ceapă, se amestecă cu dovleceii,făina, ouăle, verdeaţa, sâmburii de pin şi brânza tăiată cubuleţe .Dacă amestecul rezultat vi se pare prea umed,mai adăugaţi făină.
4.Se încinge ulei într-o tigaie, se pun cu lingura mici grămăjoare de dovlecei , cu spaţiu între ele şi se rumenesc pe ambele părţi, după care se scot pe hârtie absorbantă de bucătărie, pentru a-şi lasă excesul de ulei.
5.Serviţi-le calde alături de felii de lămâie ,presărate cu pătrunjel.
Pofta buna!

7 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...