luni, 20 mai 2013
Clatite de ciocolata
Bucatarul curajos si dulce de luna aceasta a ajuns la Elena in bucatarie.Stiti ce retete minunate are.Asa a fost si reteta asta de clatite de ciocolata.O nebunie ! Eu le-am umplut cu fructe (*banane,kiwi si caise) trase in unt si zahar.Dar puteti folosi ce umplutura va place si vi se pare potrivita cu ciocolata.Au un mod mai special de umplere,simplu, dar cu un rezultat spectaculos, veti vedea mai jos.
INGREDIENTE :
ptr 7-12 bucati,depinde de dimensiune (tigaia mea are 21-22 cm si mi-au iesit 7 buc)
masura ceasca =240 ml
-o ceasca de lapte
-o lingura de unt
-50 g ciocolata menaj
-2 oua mari
-1/4 ceasca de zahar brun
-coaja rasa de la o lamaie mai mica
-o ceasca faina de paine 650 (are mai mult gluten)
-1/2 pastaie de vanilie maduva si coaja,sau 1/2 lingurita pudra de vanilie uscata sau zahar vanilat
ptr umplutura :
-4 banane
-2 kiwi
-6 caise
-20 g unt
-2 linguri de zahar brun
-un varf de cutit de scortisoara
MOD DE PREPARARE:
1.Incalziti laptele cu untul si vanilia pana se topeste, apoi adaugati ciocolata rasa, amestecati pana se topeste si ciocolata,avand grija sa nu fiarba amestecul.
2.Se mixeaza bine ouale cu zaharul apoi adaugati faina in transe
3.Dupa ce amestecul de ciocolata s-a racit, adaugati-l peste cel de oua si faina.Va rezulta un amestec asemanator unei smantani lichide si catifelate.Lasati aluatul obtinut sa se odihneasca 20-30 de minute.
4.Incalziti tigaia,pensulati-o cu ulei ,puneti aproximativ o jumatate de polonic de aluat si inclinati tigaia sa se distribuie uniform pe toata suprafata.Prajiti la foc mediu (al meu a fost mare) cam 30 de secunde,pana se fac bulbuci deasupra,apoi intoarceti-o, mai prajiti 10 secunde si treceti-o pe o farfurie.
Se pastreaza acoperite cu folie , sau intr-o cutie la frigider,sunt foarte bune si a doua zi.
Puteti sa le umpleti cu frisca, cu fructe, cu mousse de ciocolata,cu inghetata.Eu ales sa le umplu cu fructe.
5.Am taiat fructele bucatele, am incalzit o tigaie cu putin unt, am pus intai fructele mai tari,am adaugat zaharul amestecand continuu,apoi am adaugat bananele,am amestecat, am mai tinut 10 secunde pe foc si gata.Am adaugat praful de scortisoara
6.Montarea clatitei: se pun 2 gramajoare de fructe in jumatatea superioara a clatite,una in stanga una in dreapta
7.Se pliaza jumatatea inferioara peste cea superioara .Pe sferrtul din dreapta se mai pune o gramajoara de fructe, apoi se pliaza cu grija, partea stanga peste cea dreapta, obtinandu-se astfel un sfert de clatita cu 3 straturi.
8.Se serveste presarata cu zahar pudra vanilat
Pofta buna !
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Preferatele noastre! rata grozav!
RăspundețiȘtergerePai au devenit si ale noastre! Imi place mult aluatul!
Ștergerela cum arata tre sa fie tare gustoase!!!
RăspundețiȘtergereSunt ! Atat pot sa spun cuy gura plina!
Ștergere