sâmbătă, 30 martie 2013

Rulouri de vitel cu umplutura si crusta de migdale

Nu stiu ce provenienta are aceasta reteta, poate asiatica sau mediteraneeana, sau amandoua daca ma gandesc la coastele de miel in crusta. Am gasit reteta intr-o revista de bucate dar era o varianta in care foloseau  pulpa de porc, bucata mare. Am adaptat reteta, in primul rand folosind alta dimensiune si fel de carne si am umblat putin si la condimente.Asa ca au iesit aceste rulouri recomandabile, in opinia mea.

INGREDIENTE :
-6 snitele de vitel
-6 linguri de pesmet
-50 g de migdale
-o legatura de patrunjel
-un catel mare de usturoi
-30 g unt
-sare,piper dupa gust
-o lingurita de rozmarin uscat sau un fir de rozmarin verde
-1/2 lingurita coriandru macinat
-200 ml supa de vita

MOD DE PREPARARE :
1.Se topeste intr-o tigaie untul impreuna cu o lingurita de ulei , se adauga pesmetul, apoi migdalele macinate mai grosier , se rumenesc impreuna usor, dupa care se stige focul si se adauga usturoiul zdrobit, coriandrul si patrunjelul tocat.Se potriveste de sare si piper.
2.Umplutura se imparte in doua

3.Snitelele se bat usor, se sareaza si se pipereaza, dupa care se repartizeaza  pe fiecare snitel prima parte din umplutura, se ruleaza si se prind rulourile obtinute cu o scobitoare.
4.Se frig rulourile intr-o tigaie antiaderenta unsa cu putin unt, pe toate partile pentru a li se inchide porii.

5.Se transfera rulourile intr-o tava pentru cuptor, unsa si ea cu putin unt, dupa care se acopera fiecare rulou cu restul de umplutura, in care am amestecat in prealabil rozmarinul tocat .Se adauga 200 ml de supa calda de vita si se da la cuptorul preincalzit la 200* C, pentru 20 de minute.Dupa 10 minute se stropeste din cand in cand cu sosul format in tava.
6.Se serveste alataruri de garnitura dorita.

Pofta buna!

6 comentarii:

  1. Arata extraordinar de bine !!!!
    Pansy ,te astept cu mare drag sa participi la provocarea Dulce Romanie din aceasta luna :http://catkitchen.wordpress.com/2013/03/31/dulce-romanie-provocarea-lunii-aprilie/
    O zi frumoasa !!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pupu-te Magda, ma duc sa vad ce ingrediente avem luna asta.

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...