Se apropie Pastele si pentru cei care nu manaca miel, friptura asta ar putea fi o alternativa pentru felul principal al mesei de Paste. Garnitura este la alegerea voastra.
INGREDIENTE
-un kg
pulpă de porc
-2-3
fire de praz subțiri tăiat rondele
-o
ceapă mică tocată
-10 buc
smochine uscate
-1/4
linguriță scorțișoară
-sare,
piper după gust
MOD DE
PREPARARE
1.Puneți smochinele la hidratat în apă fierbinte.După ce s-au
înmuiat, tăiați-le cubulețe.
2.Fasonati carnea pentru ruladă, bateți-o cu
ciocanul de carne pentru frăgezire.
3.Încingeți
o tigaie cu 2 linguri de ulei și căliți ceapa și prazul, apoi adăugați
smochinele și la sfârșit scorțișoara.Asezonați cu sare și piper.
4.Ungeți carnea cu ulei, sărați, piperati și
repartizați umplutura pe ea.Rulați și legați ruloul obținut cu sfoară.
5.Ungeți o tavă cu ulei, așezați rulada în ea
și turnați o cană cu apă.Coaceți în cuptorul preîncălzit la 200 *C, stropind-o
din când în când cu sosul format în tavă, până ce este pătrunsă și rumenită
frumos.
6.Serviți rulada alături de garnitura
preferata, în cazul de față am plusat cu praz cu măsline cu sos de zahar caramelizat si lamaie, fara rosii.
Poftă
bună !
numai ma uit :)
RăspundețiȘtergerePe principiul piei ispita, nu?
Ștergere