joi, 17 aprilie 2014

Tajine de miel cu prune uscate


Despre tajine v-am mai povestit aici. Reteta de fata, este o reteta in final subtil aromata, care poate fi si pe placul celor care nu agreeaza prea tare gustul carnii de miel.Marinarea in suc de portocale ii taie foarte mult din gustul specific,deci e foarte importanta.Cu cat o marinati mai mult cu atat rezultatul va fi mai bun.Reteta nu e complicata, se poate face din orice carne ce cade de la transatul mielului,daca nu vreti sa sacrificati pulpa din fata. Se poate face chiar din resturi de friptura, daca v-ati saturat de friptura, caz in care timpul de pregatire scade foarte mult,in 15 minute e gata.

INGREDIENTE :
-aprox.un kg de carne de miel (pulpa din fata ) taiata bucatele
-250 g prune uscate fara samburi
-500 ml ceai fierbinte (am folosit earl grey)
-2 cepe tocate
-2 fire subtiri de praz taiate rondele
-2 catei de usturoi zdrobiti
-1/2 lingurita scortisoara
-1/2 lingurita praf de ghimbir
-1/2 lingurita turmeric
-o lingurrita seminte de coriandru macinate
-o lingurita de praf curry
-50 g migdale intregi sau 4-5- linguri de fulgi de migdale
-2 linguri de miere
-zeama de la 1-2 portocale
-sare,piper dupa gust
-10 g unt
-ulei

MOD DE PREPARARE :
1.Marinati carnea sarata si piperata, timp de 2 ore cel putin, sau de seara pana a doua zi , in sucul celor 2 portocale, la rece
2.Preparati ceaiul, eu am folosit un ceai aromat earl grey si scufundati prunele uscate in ceaiul fierbinte, lasati sa se hidrateze
2.Caliti ceapa ,apoi prazul si rezervati pentru mai tarziu
3.Rumeniti carnea taiata bucatele
4.Intr-un vas de fonta, sau de inox cu fundul mai gros sau intr-un vas zepter(cazul meu) puneti ceapa, carnea, usturoiul zdrobit, scortisoara, ghimbirul, turmericul, praful de curry si semintele macinate de coriandru, adaugati apa cat sa le acopere pe toate si fierbeti inabusit la foc mic, timp de o ora.
5.Strecurati prunele si adaugati-le carnii si mai fierbeti la foc mic 15 minute,de data asta fara capac.
6.Trageti migdalele in unt,adaugati-le carnii si mai fierbeti molcom inca 5 minute.
7.Stingeti focul, adaugati mierea, amestecati si puneti capacul.
8.Se serveste calda cu garnitura de cus-cus, orez sau bulgur aromat (cazul meu)
Bulgurul l-am spalat bine si l-am fiert ca pe orez,in aceleasi proportii, dar am adaugat in apa, king masala (un praf curry mai putin iute) si un amestec asiatic de ghimbir si usturoi in principal.
Pofta buna !
Aceasta reteta este pentru provocarea Campanie de sarbatoare initiata de Veronica si gazduita luna aceasta de Sidy.

5 comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Dupa mine cea mai buna tajina pe langa cea de pui cu smochine, arata minunat draga mea. Sarbatori fericite sa aveti. Pupicei

    RăspundețiȘtergere
  3. Iti doresc un Paste fericit si plin de lumina!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...