vineri, 11 aprilie 2014

Cartofi gratinati cu rosii


O rețetă simplă și cu atât mai bună cu cât sunt roșiile mai gustoase.Si pentru că suntem în perioada postului Paștelui , o puteți transforma ușor într-o rețetă de post, caz în care puteți înlocui mozzarella cu tofu.

 INGREDIENTE:
 -un kg de cartofi
 -100 g bacon
 -2 roșii mari
 -50 g măsline feliate
 -ulei
 -o linguriță de busuioc uscat 
 -sare, piper după gust
 -125 g mozzarella

 MOD DE PREPARARE:
 1.Se fierb cartofii în coajă, în apa cu sare. După ce se răcesc se curăță și se taie bucăți.      
 2.Baconul se tăie bucățele și se prăjesc într-o tigaie antiaderentă cu puțin ulei
 3.Se unge cu ulei un vas de gratinat, se așază cartofii, se presară cu sare, piper, busuioc, se adaugă baconul, 2/3 din cantitatea de măsline și 3-4 linguri de ulei, se amestecă.Deasupra se așază feliile de roșii, mozzarella ruptă sau tăiată bucățele și restul de măsline.Se presară cu busuioc, se stropește cu o lingură de ulei .
 4.Se coace în cuptorul încins la 180 *C, aprox 20 de minute, până ce brânza se topește și se rumenește ușor.Se servește presărată cu pătrunjel sau busuioc verde tocat.

 Poftă bună ! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...