O
rețetă simplă și cu atât mai bună cu cât sunt roșiile mai
gustoase.Si pentru că suntem în perioada postului Paștelui
, o puteți transforma ușor într-o rețetă de post, caz în care
puteți înlocui mozzarella cu tofu.
INGREDIENTE:
-un kg
de cartofi
-100 g
bacon
-2
roșii mari
-50 g
măsline feliate
-ulei
-o
linguriță de busuioc uscat
-sare,
piper după gust
-125 g
mozzarella
MOD DE
PREPARARE:
1.Se
fierb cartofii în coajă, în apa cu sare. După ce se răcesc se curăță și se taie
bucăți.
2.Baconul se tăie bucățele și se prăjesc
într-o tigaie antiaderentă cu puțin ulei
3.Se
unge cu ulei un vas de gratinat, se așază cartofii, se presară cu sare, piper,
busuioc, se adaugă baconul, 2/3 din cantitatea de măsline și 3-4 linguri de
ulei, se amestecă.Deasupra se așază feliile de roșii, mozzarella ruptă sau
tăiată bucățele și restul de măsline.Se presară cu busuioc, se stropește cu o
lingură de ulei .
4.Se
coace în cuptorul încins la 180 *C, aprox 20 de minute, până ce brânza se
topește și se rumenește ușor.Se servește presărată cu pătrunjel sau busuioc verde tocat.
Poftă
bună !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu