joi, 3 aprilie 2014
Salata aperitiv cu morcovi
Bucatarul curajosne-a purtat în martie în Portugalia, prin rețeta Ramonei, pe care o găsiți aici.Este un aperitiv foarte simplu dar și gustos ce merită încercat.Eu am mai adăugat câte ceva față de rețeta ei și mi-a plăcut ce a ieșit.Pentru că aveam și niște chifteluțe mititele ce le făcusem pentru niște paste, le-am adăugat în salată.Dar originalul este fără carne.Ramona spune că acest fel ce se numește cenouras algarvias și de multe ori se servește cu pâine unsă cu unt sau pate de ficat.
INGREDIENTE:
ptr.2 persoane:
-4 morcovi
-2 fire de ceapă verde
-2 căței de usturoi zdrobiți
-2 linguri de pătrunjel verde tocat
-un praf de chimion (opțional)
-2 linguri de ulei de măsline
-o linguriță de oțet balsamic
-1/4 linguriță de miere sau sirop de agave
-ardei iute (opțional)
-sare, piper după gust
MOD DE PREPARARE:
1.Curățați morcovii, tăiați-i în felii de 5 cm grosime și fierbeți-i în apă cu sare, apoi lăsați-i să se răcească.
2.Puneți morcovii în castron, adăugați usutroiul zdrobit, ceapa verde feliată, chimionul, ardeiul iute dacă folosiți și adăugați uleiul,oțetul , mierea și presărați cu verdeață tocată.
Poftă bună !
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Forte aromati:)te pup
RăspundețiȘtergereMi-a placut Ramona.Multumesc de reteta
Ștergere