O mâncare tipică pentru atunci când nu ai prea multe în firigider.Ingrediente puține, practic nu ai nevoie decât de piept de pui, muștar, verdeață, pesmet, morcovi și un pic de unt. Dar rezultatul este mai mult decât satisfăcător, pentru mine cel puțin.
INGREDIENTE:
-2
piepturi de pui fără os și piele
-3
linguri de muștar
-4
linguri de pesmet
-2
linguri de parmezan ras
-2
căței de usturoi zdrobiți
-o
legătură de pătrunjel verde tocat
-sare,
piper după gust
Ptr.
garnitură:
-800 g
morcovi
-200 g
păstârnac( daca nu va place, nu-l folositi)
-30 g
unt
-o
lingură de ulei
-o
linguriță de cimbru măcinat
-o
linguriță de zahăr
-un
pahar de apa
-sare,
piper după gust
MOD DE
PREPARARE:
1.Se
amestecă pesmetul cu verdeața, parmezanul,usturoiul zdrobit, sare și piper
2.Se
taie piepturile de pui în două, se rumenesc într-o tigaie antiaderentă cu puțin ulei, se scot, se lasă să se răcorească puțin , apoi se ung cu muștar și se tăvălesc prin amestecul
de pesmet , se așază într-o tavă și se stropesc cu ulei.
3.Se
pune tava, acoperită cu folie de aluminiu, în cuptorul preîncălzit la foc
mediu, timp de 15 minute, după care se scoate folia și se continuă coacerea
până ce piepturile sunt rumenite și pătrunse.
4.Între
timp se curăță morcovii și păstârnacul și se taie cubulețe.Se încinge untul
împreună cu o lingură de ulei într-o cratiță potrivită, se adaugă legumele și
lingurița de zahăr, se lasă să se caramelizeze puțin, amestecând continu. Se
adaugă o lingură de apă, cimbrul, se pune capac și se gatește ( adăugând apă din
când în când, pe măsură ce ea este absorbită de legume) până ce legumele sunt
gata.La sfârșit se asezonează cu sare și piper.
5.Se
servesc piepturile de pui alături de garnitura de morcovi.
Poftă
bună !
muy sabroso y también su acompañamiento,abrazos
RăspundețiȘtergereGracias Rosita ! Abrazos
ȘtergereDelicios puiul!!!
RăspundețiȘtergereai dreptate Haplea !
Ștergere