sâmbătă, 26 aprilie 2014

Piept de pui in crusta de verdeturi cu sote de morcovi


 O mâncare tipică pentru atunci când nu ai prea multe în firigider.Ingrediente puține, practic nu ai nevoie decât de piept de pui, muștar, verdeață, pesmet, morcovi și un pic de unt. Dar rezultatul este mai mult decât satisfăcător, pentru mine cel puțin.

 INGREDIENTE:
 -2 piepturi de pui fără os și piele
 -3 linguri de muștar
 -4 linguri de pesmet
 -2 linguri de parmezan ras
 -2 căței de usturoi zdrobiți
 -o legătură de pătrunjel verde tocat
 -sare, piper după gust
 Ptr. garnitură:
 -800 g morcovi 
 -200 g păstârnac( daca nu va place, nu-l folositi)
 -30 g unt
 -o lingură de ulei
 -o linguriță de cimbru măcinat
 -o linguriță de zahăr
 -un pahar de apa
 -sare, piper după gust

 MOD DE PREPARARE:
 1.Se amestecă pesmetul cu verdeața, parmezanul,usturoiul zdrobit,  sare și piper




 2.Se taie piepturile de pui în două, se rumenesc  într-o tigaie antiaderentă cu puțin ulei, se scot, se lasă să se răcorească puțin , apoi se ung cu muștar și se tăvălesc prin amestecul de pesmet , se așază într-o tavă și se stropesc cu ulei.
 3.Se pune tava, acoperită cu folie de aluminiu, în cuptorul preîncălzit la foc mediu, timp de 15 minute, după care se scoate folia și se continuă coacerea până ce piepturile sunt rumenite și pătrunse.

 4.Între timp se curăță morcovii și păstârnacul și se taie cubulețe.Se încinge untul împreună cu o lingură de ulei într-o cratiță potrivită, se adaugă legumele și lingurița de zahăr, se lasă să se caramelizeze puțin, amestecând continu. Se adaugă o lingură de apă, cimbrul, se pune capac și se gatește ( adăugând apă din când în când, pe măsură ce ea este absorbită de legume) până ce legumele sunt gata.La sfârșit se asezonează cu sare și piper.
 5.Se servesc piepturile de pui alături de garnitura de morcovi.


 Poftă bună ! 

4 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...