Iata un alt mod de montare pentru pasca.Practic, reteta este cea de aici, diferenta constand doar in modul de formare al ei.E la fel de gustoasa dar mai spectaculoasa .
INGREDIENTE :
INGREDIENTE :
Tava de copt cu diametrul de 24 cm
ptr.blat :
- 500 g de făină
- 250 ml de lapte
- 125 g de zahăr
- 100 ml de grăsime (unt topit şi ulei)
- 10 g drojdie uscată sau un cub de drojdie
proaspătă.
- 2 gălbenuşuri
- 2 plicuri zahăr vanilat
-coaja rasă de la o lămâie
- sare
ptr.umplutură:
- 500 g de brânză dulce de vaci
- 2 ouă
- un pahar de zahăr
- 2 plicuri de zahăr vanilat
- coaja rasă de la o lămâie
- 2-3 linguri de griş
- o mâna de stafide înmuiate în rom timp de o
oră
Ptr.finisare:
-un ou pentru uns
-3-4 linguri de miere
-2 linguri de zahăr tos
MOD DE PREPARARE:
1.Aluatul l-am făcut în maşina de pâine:
-zahărul se dizolvă în lapte cald
-drojdia se freacă cu câteva linguri de lapte
îndulcit
şi câteva linguri de făină,după care se
acoperă cu făină şi se lasă la crescut până începe să crape făina, aproximativ
10-15 minute
-se pune în cuva maşinii laptele cu zahărul
dizolvat, gălbenuşurile şi 2 linguri de grăsime şi aromele
-se adaugă toată făina şi maiaua crescută.
- în primele 10 minute de frământare (după
cele 5 de amestecare şi cele 5 de odihnă) se adaugă pe rând restul de grăsime
-cine frământă de mâna , frământă aluatul cu
mâna înmuiată din când în când în grăsime,până iese un aluat elastic şi care se
desprinde de pe mâna (aproximativ 20 de minute)
-se pune aluatul într-un vas,se acoperă,se
ţine la loc călduţ,ferit de curent (eu am lăsat aluatul la dospit tot în maşina
de pâine) până îşi dublează volumul.
2. Intretimp se prepară umplutura amestecând toate ingredientele. Aveţi grijă
ca brânză să fie bine scursă.Nu se prepară umplutura mai din timp pentru că
zahărul va scoate apa din brânză.Deci se prepară chiar înainte de a o pune pe
aluat .
3.Se împarte coca în două, fiecare parte se întinde cu sucitorul în formă de dreptunghi lat de 20 de cm și lung de dimensiunea perimetrului tăvii.Se presara cu gris și se unge fiecare parte cu amestecul de brânză și se rulează, apoi se împletesc cele două rulouri obținute și se așază coronița în tavă, după care se lasă la crescut încă 30 de minute.Se unge cu oul bătut si se presară cu zahăr tos.
3.Se împarte coca în două, fiecare parte se întinde cu sucitorul în formă de dreptunghi lat de 20 de cm și lung de dimensiunea perimetrului tăvii.Se presara cu gris și se unge fiecare parte cu amestecul de brânză și se rulează, apoi se împletesc cele două rulouri obținute și se așază coronița în tavă, după care se lasă la crescut încă 30 de minute.Se unge cu oul bătut si se presară cu zahăr tos.
4.Se dă la cuptorul preîncălzit la 210*C , iar
după 15 minute se face focul la minim.Se mai coace aprox 35-40 de minute, până
ce pasca e frumos rumenită şi trece proba scobitorii.
5.După ce se scoate din cuptor, cât este încă caldă, se unge cu miere.
5.După ce se scoate din cuptor, cât este încă caldă, se unge cu miere.
Poftă bună!
wow cum arata! am sa o incerc si io. sper sa-mi iasa! revin cu impresii :)
RăspundețiȘtergereKaty,eu zic ca nu are de ce sa nu-ti iasa, asa ca astept impresii
Ștergerema apuc de pascaaa....doamne ajuta! :)
ȘtergereCe idee grozava, arata minunat!
RăspundețiȘtergereMultumesc Vio !
Ștergere