sâmbătă, 1 noiembrie 2014

Prajitura rapida cu pere


 Luna aceasta, adică octombrie mai exact, am reînceput participarea la provocarea secretă, o activitate dragă mie.Blogul ce mi-a fost repartizat de gazda noastră Adela, a fost " dulcele" blog al Paulei Enjoy Dessert. Greu de ales pentru că are o mulțime de rețete interesante.M-am oprit la 3, dar evident că am început cu cea mai ușoară și rapidă, dar extrem de bună.Vor urma și restul.Am modificat puțin cantitățile la ingredientele umplurii și am mai adăugat mirodenii, iar rezultatul e unul mai mult decât satisfăcător.trebuie să îmi dau peste mână să nu mai iau o bucată. 
  
 INGREDIENTE: 
  
 tavă 20x28 cm 
  
 -3 ouă 
 -un praf de sare 
 -10 linguri zahăr 
 -un plic de zahăr vanilat 
 -8 linguri ulei 
 -12 linguri făină 
 -1 linguriță praf de copt 
 -1 linguriță esența de vanilie 
 -o lingură esența de rom 
 -coaja rasă de la o lămâie 
  
 UMPLUTURA : 
 -2 pere mari 
 -1/2 linguriță de amestec de scorțișoară, 2 cuișoare, cardamom, nucșoară măcinate sau puteți folosi condimentul pentru ștrudel de la kotany, care mi se pare foarte gustos 
 -300 gr cremă de brânză 
 -2 ouă 
 -3 linguri zahăr 
 -un plic de zahăr vanilat 
 -3 linguri gris 
 -coaja rasă de la o lămâie 
  
 MOD DE PREPARARE: 
 1.Pregătim mai întâi ingredientele pentru umplutură: amestecăm brânza cu ouăle,zahărul, zahărul vanilat.grișul și coaja de lămâie. 
 2.Spălam perele, le tăiem cubulețe sau felii subțiri, le stropim cu puțină zeamă de lămâie și le amestecăm cu condimentele: scorțișoară, cuișoare,cardamom și nucșoară. 
 3.Mixam ouăle cu praful de sare, zahărul, zahărul vanilat și romul.Apoi adăugăm uleiul și mixam până cremă obținută crește, cam 2-3 minute, apoi adăugăm făina amestecată cu praful de copt, omogenizăm. 


 4.Turnăm compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt, așezăm cu lingura grămăjoare de brânză din loc în loc, apoi presărăm perele 

 5.Coacem în cuptorul încins la foc mediu, 180*C, timp de 35-50 de minute, depinde de cuptor, așa că aveți grijă.E gata când e frumos rumenită și trece proba scobitorii.După care o lăsăm la răcit și o porționăm după preferință și o pudrăm cu zahăr praf .

 Poftă bună! 

2 comentarii:

  1. A iesit super frumos! Imi place cum se vad bucatile de pere prin ea. Ma bucur mult ca ai fost multumita de rezultat. Te pup!

    RăspundețiȘtergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...