Iubitori de rață, țineți aproape !
INGREDIENTE:
-4 pulpe de rață
-sare, piper după gust
Ptr .varză:
-o varză roșie, cca un kg
-30 g unt
-50 g zahăr brun
-60 ml oțet de vin roșu
-o linguriță de chimen
-sare, piper după gust
MOD DE PREPARARE:
1.Tocați varza, topiți untul într-o cratiță care să cuprindă varza, adăugați zahărul , oțetul îndoit cu puțină apă, chimenul, aduceți la fierbere, să se dizolve zahărul, adăugați varza, amestecați, acoperiți cu capac și căliți la foc mic, aproximativ 35 de minute, sau cât e nevoie ca varza să fie făcută.Amestecați din când în când, ca să nu se prindă de fund.Dacă e nevoie adăugați o lingură de apă. Asezonați cu sare și piper.
2.Se presară pulpele de rață cu sare, piper, se
masează bine.Se rumenesc apoi într-o tigaie antiaderentă, câte 2-3
minute pe ambele părți, după care se transferă cu grăsimea pe care o lasă cu
tot, într-o tavă sau alt vas termorezistent, uns cu ulei dacă mai este
nevoie.Se acoperă tava cu folie de aluminiu și se dă la cuptorul preîncălzit la
foc mediu timp de aproximativ 15 minute, după care se scoate folia și se
continuă coacerea încă 15 minute sau până ce pulpele sunt frumos rumenite și
pătrunse.
Poftă bună !
Am si eu o rata si ma intrebam cum sa o pregatesc.Acuma am gasit raspunsul.Iti multumesc!
RăspundețiȘtergereLa multi ani!
An Nou cu toate cele bune!
Ma bucur ca ti-am dat o idee.La multi ani si tie Medi draga!
Ștergeredraga Pansy..schimba culoarea paginii ..caci nu Am reusit sa citesc reteta...de pe blog...nu se vede nimic...si chiar imi place blocul tau...O zi buna
RăspundețiȘtergerePartea cu scrisul este alba, nu inteleg de ce nu vezi, nu am mai avut palngeri de tipul asta.Dar tot e timplul sa schimb fata blogului, asa ca stay on touch !
Ștergere