Dacă tot am vorbit despre masa de sărbătoare, iată încă o idee de friptură numai bună de pus pe masă.V-ați prins deja că îmi place alăturarea cărnii, de fructe; mi se pare că este în spiritul Crăciunului, așa că, de ce nu? De complicată, nu e complicată de loc, rapidă este, bună este (aici trebuie să mă credeți pe cuvânt până o încercați) , așa că la treabă !
INGREDIENTE:
-2
mușchiuleți de porc
-30 g
unt
-o
linguriță de ulei
-o
ceapă roșie tocată
-2 foi
de dafin
-o
linguriță de cimbru măcinat
-un
pahar de vin
-o
ceașcă de supă de pui
-100 g
prune uscate hidratate în apă caldă
-200 ml
smântână de gătit
-sare,
piper după gust
MOD DE
PREPARARE:
1.Se
taie mușchiuleții felii groase de un deget. Se sărează, se piperează și se
prăjesc pe ambele fețe într-o tigaie încăpătoare în unt și ulei. Se rezervă la
cald.
2.În
aceeași tigaie, mai adăugăm ulei dacă e nevoie, călim ceapa tocată împreună cu
foia de dafin și cimbrul. Deglasăm tigaia cu vin și supă și lăsăm să fiarbă la
foc molcom 10 minute
.
3.Strecurăm lichidul obținut, îl întoarcem în
tigaie, adăugăm prunele hidratate în prealabil, smântâna și fierbem la foc mic
până se formează sosul.
4.Adăugăm carnea în sos și mai fierbem la foc
mic 2-3 minute.
5.Servim
că atare, sau împreună cu o garnitură de orez sau piure.
Poftă
bună !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu