duminică, 7 decembrie 2014

Muschiulet de porc cu sos aromat cu prune


 Dacă tot am vorbit despre masa de sărbătoare, iată încă o idee de friptură numai bună de pus pe masă.V-ați prins deja că îmi place alăturarea cărnii, de fructe; mi se pare că este în spiritul Crăciunului, așa că, de ce nu? De complicată, nu e complicată de loc, rapidă este, bună este (aici trebuie să mă credeți pe cuvânt până o încercați) , așa că la treabă ! 

 INGREDIENTE:
 -2 mușchiuleți de porc
 -30 g unt
 -o linguriță de ulei
 -o ceapă roșie tocată
 -2 foi de dafin
 -o linguriță de cimbru măcinat
 -un pahar de vin
 -o ceașcă de supă de pui
 -100 g prune uscate hidratate în apă caldă
 -200 ml smântână de gătit
 -sare, piper după gust

 MOD DE PREPARARE:


 1.Se taie mușchiuleții felii groase de un deget. Se sărează, se piperează și se prăjesc pe ambele fețe într-o tigaie încăpătoare în unt și ulei. Se rezervă la cald.

 2.În aceeași tigaie, mai adăugăm ulei dacă e nevoie, călim ceapa tocată împreună cu foia de dafin și cimbrul. Deglasăm tigaia cu vin și supă și lăsăm să fiarbă la foc molcom 10 minute
.

 3.Strecurăm lichidul obținut, îl întoarcem în tigaie, adăugăm prunele hidratate în prealabil, smântâna și fierbem la foc mic până se formează sosul.
 4.Adăugăm carnea în sos și mai fierbem la foc mic 2-3 minute.
 5.Servim că atare, sau împreună cu o garnitură de orez sau piure.


 Poftă bună ! 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...