De când mi-am cumpărat paprica afumată, astă vară în excursia mea în Canada, am devenit fană al acestui condiment.E absolut extraordinar !!!! Îmi vine să-l pun în toate cele.Așa că am avut poftă de ciorbă de varză, dar nu aveam afumătură, că în Ardeal așa e, cu afumătură și smântână.Știți ce-i aia demențial ? Așa a ieșit ciorba mea, mă laud singură, da' merit.Având paprica afumată iute, a ieșit evident iute, ceea ce nouă ne place.Dar există și paprica afumată dulce ( se găsesc ambele sortimente și la noi), pentru cei ce nu mănâncă iute.De asemenea ciorba se poate acri după dorință.Cred că zeama de varză ar face minuni.Dar ciorba mea e dulce.
INGREDIENTE
-un kg
de varză dulce
-un
praz
-un
ardei roșu
-o
linguriță de chimen măcinat
-3
căței de usturoi zdrobiți
-o
linguriță de paprica iute afumată
-o
lingură de boia dulce
-200 ml
smântână de gătit
-2
linguri de ulei
-sare,
piper după gust
-pătrunjel verde tocat
MOD DE
PREPARARE:
1.Tocați varza fideluță, prazul mărunt,
inclusiv partea verde, ardeiul cubulețe.
2.În
oală căliți prazul și ardeiul în ulei, adăugați boiaua și paprica afumată, mai
căliți 10 secunde și stingeți cu apa. Aduceți apa la fierbere și adăugați varza
și chimenul.
3. Când
varza este fiartă, adăugați smântâna și mai dați două clocote. Presărați cu
pătrunjel verde tocat sau si mai bine,marar.
Poftă
bună !
Oare chiar nu se gaseste si pe la noi boia afumata? Mi se pare foarte ciudat! Ca doar se face boia si la noi in tara si suntem si aproape de Ungaria. Nu prea vezi in retetele de la noi boia afumata.
RăspundețiȘtergereAm si eu un pic de boia procurata de un prieten din nu stiu ce surse. Ma fustreaza ca se gaseste asa greu.