Daca tot vine maine anul nou chinezesc peste noi, sa-l intampinam cum se cuvine, cu o reteta simpla, dar gustoasa.Nu uitati sa purtati ceva rosu maine, aduce noroc.
INGREDIENTE:
-600 g
piept de pui fără piele și os
-2
linguri de amidon
-4
linguri de ulei
-un
cățel mare de usturoi zdrobit
-3 cm
de rădăcină de ghimbir taiata julienne sau rasă
-o
ceapă mică tocată
-2
linguri de sos de soia dark sau kecup manis ( sos de soia dulce si gros)
-un fruct proaspăt de ananas sau o
cutie de ananas cuburi in sirop slab indulcit de la Sun Food
-6-8
cepe verzi părțile albe și verzi separate
-sare,
piper după gust
MOD DE
PREPARARE:
1.Tăiați
pieptul de pui cuburi, amestecați-le bine cu amidonul, apoi prăjiți-le la foc
iute în wok-ul cu ulei încins, până se rumenesc. Scoateți bucățile de carne din
tigaie și rezervați-le la cald.
2.În
aceiași tigaie căliți ceapa, ghimbirul(eu il prefer ras in loc de taiat julienne) și usturoiul, fără să le ardeți,
adăugați bucățile de ananas și o ceașcă de siropul în care au stat bucățile de
ananas, dacă folosiți conservă, sau apă dacă folosiți ananas proaspăt.Dați în
clocot, apoi adăugați sosul de soia și carnea.Fierbeți împreună până ce carnea
se reincalzeste, aproximativ 2 minute.
3.Potriviți gustul de sare, dacă mai este
nevoie și piper. Adăugați părțile albe ale cepei verzi, tăiate la 2 cm și
jumătate din cantitatea de cozi verzi.Amestecați și mai dați un clocot.
4.
Serviți alături de orez fiert sau prăjit și presărat cu cozile rămase de ceapă
verde.
Poftă
bună!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu