Pentru iubitorii de ciocolată, o rețetă clasică, rapidă și de bună, nu vă mai spun.Veți afla numai dacă o încercați. Trebuie să fiți atenți doar la temperatura cuptorului și la timp, să nu-l depășiți .
INGREDIENTE:
-ptr.4 bucati
-50 g
făină
-50 g
unt +30 g pentru uns formele
-50 g
ciocolată neagră 70% cacao
-60 g
zahăr
-un ou
-un
gălbenuș de ou
-coajă
de portocală rasă
-un
plic de zahăr vanilat sau o lingură extract de vanilie
-o
lingură lichior de ciocolată sau rom
Ptr.servit
-cacao
-înghețată de vanilie sau frișcă
MOD DE
PREPARARE:
1.Topiți ciocolată și 50 g unt la bain marie,
omogenizați.
2.Mixați zahărul ,zahărul vanilat, oul și gălbenușul până obțineți o cremă groasă și albă, apoi încorporați amestecul de ciocolată și unt. Adăugați coaja rasă de portocală și lichiorul sau romul.Dacă folosiți extract de vanilie și nu zahăr vanilat, adăugați acum și extrasul de vanilie, spoi adăugați făina și omogenizați.
2.Mixați zahărul ,zahărul vanilat, oul și gălbenușul până obțineți o cremă groasă și albă, apoi încorporați amestecul de ciocolată și unt. Adăugați coaja rasă de portocală și lichiorul sau romul.Dacă folosiți extract de vanilie și nu zahăr vanilat, adăugați acum și extrasul de vanilie, spoi adăugați făina și omogenizați.
4.Împărțiți compoziția în cele 4 forme și
coaceți în cuptorul încins la 160*C (sub mediu) timp de 12 minute.
5.Dezlipiți
marginea cu vârful cuțitului dacă este cazul și răsturnați fondantul de
ciocolată pe farfurii calde.Dacă folosiți forme individuale de porțelan,
ramequine, puteți să le serviți direct din ele.Pudrați cu cacao și serviți
imediat alături de înghețată de vanilie sau frișcă.
Poftă
bună !
decadenta, ce mai :))
RăspundețiȘtergeredefinitely !
Ștergeresunt o nebunie, yamy
RăspundețiȘtergereAcuma io nu pot sa te contrazic, ca nu-i frumos pentru o gazda sa faca asa ceva :)
ȘtergereNu am mai auzit de denumirea de fondant de ciocolata. Stiu ca ii se zice vulcan de ciocolata dupa lava cake, sau denumirea din franceza.
RăspundețiȘtergerepai moelleux au chocolat inseamna pe romaneste fondant, adica curgator de ciocolata
Ștergere