INGREDIENTE:
-o
foaie de aluat foietaj
-3
linguri de pesto verde de busuioc, leurdă,etc.
-6-12
roșii cherry tăiate în jumătate, depinde de mărime
-2-3
fire de ceapă verde tocată
-1/2
linguriță de cimbru
-1/2
linguriță de busuioc
-2-3
linguri de parmezan ras
-ulei
de măsline
-un ou
bătut
MOD DE
PREPARARE:
1.Amestecați roșiile tăiate în două cu ulei,
cimbru și busuioc și lăsați-le deoparte.
2.Întindeți aluatul foietaj și divizați-l în 6
părți egale.Așezați-le într-o tavă și cu ajutorul unui cuțit ascuțit și
încălzit la flacără, faceți câte un pătrat în mijlocul fiecăreia din cele 6
pătrate de aluat, având grijă să nu străpungeți aluatul și să lăsați o margine
cam de un deget și jumătate.
3.Ungeți fiecare pătrat din interior cu pesto,
așezați pe el câte 2-4 jumătăți de rosii, presărați ceapă verde tocată și parmezan.
4.
Ungeți marginea exterioară cu ou bătut , stropiți cu ulei de măsline și dați la
cuptorul preîncălzit la 220*C, peste mediu, timp de 20 de minute, sau până ce
marginea devine aurie și crocantă.
5.
Serviți tartele calde sau reci.
Poftă
bună !
Foarte aspectuos arata, cred ca sunt si tare gustoase! :) aveti cumva si o reteta pentru aluat frantuzesc facut in casa, dara fara untura...multumesc frumos!
RăspundețiȘtergerePe blog nu am, dar vreau sa-ti spun ca aluat foietaj fara unt sau untura nu se poate.
Ștergere