joi, 5 februarie 2015

Minitarte cu pesto si rosii

 Un aperitiv simplu și rapid de executat, cu iz mediteranean, care ne aduce aminte de vară, soare și căldură, mai ales acuma iarna.Puteți folosi ce pesto vă place și aveți. Eu aveam făcut de astă primăvară pesto de leurdă, care fie vorba intre noi, ne place foarte mult, așa că l-am folosit .Se poate face și o singură tartă mare, din intreaga foaie.

INGREDIENTE:
 -o foaie de aluat foietaj
 -3 linguri de pesto verde de busuioc, leurdă,etc.
 -6-12 roșii cherry tăiate în jumătate, depinde de mărime
 -2-3 fire de ceapă verde tocată
 -1/2 linguriță de cimbru
 -1/2 linguriță de busuioc
 -2-3 linguri de parmezan ras
 -ulei de măsline
 -un ou bătut

 MOD DE PREPARARE:
 1.Amestecați roșiile tăiate în două cu ulei, cimbru și busuioc și  lăsați-le deoparte.

 2.Întindeți aluatul foietaj și divizați-l în 6 părți egale.Așezați-le într-o tavă și cu ajutorul unui cuțit ascuțit și încălzit la flacără, faceți câte un pătrat în mijlocul fiecăreia din cele 6 pătrate de aluat, având grijă să nu străpungeți aluatul și să lăsați o margine cam de un deget și jumătate.

 3.Ungeți fiecare pătrat din interior cu pesto, așezați pe el câte 2-4 jumătăți de rosii, presărați ceapă verde tocată și parmezan.
 4. Ungeți marginea exterioară cu ou bătut , stropiți cu ulei de măsline și dați la cuptorul preîncălzit la 220*C, peste mediu, timp de 20 de minute, sau până ce marginea devine aurie și crocantă.
 5. Serviți tartele calde sau reci.


 Poftă bună ! 

2 comentarii:

  1. Foarte aspectuos arata, cred ca sunt si tare gustoase! :) aveti cumva si o reteta pentru aluat frantuzesc facut in casa, dara fara untura...multumesc frumos!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pe blog nu am, dar vreau sa-ti spun ca aluat foietaj fara unt sau untura nu se poate.

      Ștergere

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...